Wat is het leven toch een prachtige cirkel… Een cirkel die begint met fotosynthese…

Weten wij eigenlijk allemaal nog wat dat was? Oh ja, we hebben het ooit geleerd, maar ach, dat heb je toch nooit meer nodig? Natuurlijk wel! Juist in ons vakgebied is het ontzettend belangrijk om ‘back to basic’ te gaan. Alleen op die manier kan je je klant laten genieten van jouw behandeling tot in het kleinste deel van de celkern…                                                                                                                               

 

Het klinkt misschien allemaal heel diepgaand, maar zo mag je jouw behandelingen ook best zien.
Bewustwording; daar gaat het om als je mensen in ‘jouw hier en nu’ wil laten genieten.

Bewust van de tijd die ze voor zichzelf mogen nemen in jouw stoel
Bewust van de prachtige producten die jij gebruikt en speciaal voor hem of haar uitzoekt
Bewust van de mooie muziek die er gewoon altijd is bij jou in de salon
Bewust van de heerlijke geuren die een gevoel van welbehagen geven en
Bewust van iemand die er voor hem/haar is en alle tijd neemt…

 

Dat is toch heerlijk om te mogen doen voor mensen?

En míjn mening is; ga zelfs een stapje verder en kijk eens op de ingrediënten van je product wat er nu daadwerkelijk aan mooie stoffen in die heerlijk geurende en smerende crèmes zitten. Het is tegenwoordig zo gemakkelijk; je typt de naam van het ingrediënt in en je vindt online tekst en uitleg of je kunt vele afbeeldingen bewonderen van mooie groene planten of fleurige bloemblaadjes die dus gewoon verwerkt zitten in jouw crème.

Het lijken moeilijke benamingen, maar als je er even voor gaat zitten ga je op deze manier steeds beter de lastige begrippen onthouden, en je cliënt zal het waarderen dat jij die kleine lettertjes allemaal kunt ontleden.

 

Echt, dit doet wonderen, en zelf word je ook een stuk bewuster van hetgeen je gebruikt en verkoopt.

Indien je interesse is gewekt in de oorsprong van jouw crèmes, is de stap naar ‘verzorging vanuit de binnenkant’ wellicht ook ontstaan. Je kunt je namelijk ook een klein beetje gaan verdiepen in gezonde voeding. Klinkt als een hype, maar ik bedoel hiermee écht gaan verdiepen. Niet alleen in het afvalcircuit, maar ook het in balans brengen van de benodigde dagelijkse voedingsstoffen en natuurlijk voor de huid; dat is ons grootste orgaan.

 

Balans; daar draait alles om in het leven. Door in balans te komen ontstaat bewustwording. Het is dus een samenspel tussen innerlijke en uiterlijke verzorging waar JIJ deel van uit kan maken. Mooi toch?

 

Ik ga je over één heel belangrijk, steeds weer terugkerend, ingrediënt vertellen en dat is vitamine C. Wat is dat een kanjer zeg. Vitamine C is een sterke verbeteraar van het weerstandsniveau (denk bijv. aan acné), maar vergeet niet dat de dikkere, slecht doorbloede huid ook ontzettend gebaat is bij deze vitamine omdat het een continue scrubeffect geeft op de huid. Tenslotte is het een enorme voedingsbron voor onze collagene vezels, en dat is een hele mooie tip om te onthouden i.v.m. de, in onze salons veel voorkomende, ouder wordende huid.

 

Dit artikel is geschreven door Ilze van Opstal

 

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten