Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

In je salon krijg je te maken met allerlei huidtypen; van vet tot droog en van licht tot donker. De behandeling van de donkere huid vergt een andere aanpak dan van een lichte huid. Een donkere huid is vaak vetter dan de lichte huid en heeft meestal een compactere hoornlaag, waardoor de huid kan gaan uitdrogen of zelfs schilferen. Een klant zal dat proberen te verbergen door het gebruik van een vette crème. Helaas lost dat het probleem niet op, integendeel! Een vette crème sluit de huid af waardoor er ook geen vocht meer in de huid kan komen en dat maakt het alleen maar erger in plaats van beter. De behandeling van een donkere huid begint met een goede huidanalyse. En vaak blijkt dat je de conditie van de huid kunt verbeteren met hydraterende en talgregulerende behandelingen.

Voorzichtig!

De donkere huid is in het algemeen gevoeliger voor huidbeschadigingen en pigmentstoornissen. Zo maakt een dieptereiniging met stoom de huid vaak onnodig kwetsbaar waardoor er bij beschadigingen bruine plekjes kunnen ontstaan. Kijk ook extra goed uit wanneer je milia en comedonen verwijdert. Vraag altijd aan je klant of deze ooit last heeft gehad van keloïd (vorming van littekenweefsel). Wanneer je het niet vertrouwt, maak dan geen openingen in de huid. Neem geen onnodig risico!

 

Hydrateren

De poriën van de donkere huid zijn meestal groter waardoor de huid snel kan uitdrogen. Hydrateren kan op verschillende manieren. Pas bijvoorbeeld een vetvrij vochtherstellend masker toe. Gebruik ook een verzorgende hydraterende dagcrème en adviseer een hydraterende nachtcrème waardoor een verdere uitdroging van de hoornlaag wordt voorkomen.

Talg reguleren

De donkere huid heeft vaak actievere talgklieren waardoor er meer talg afgescheiden wordt. Pas daarom talgregulerende producten toe die geschikt zijn voor een vette huid  De poriën vernauwen hierdoor en de huid zal minder glimmen.

Laser- en IPL ontharen

Bij laser- en IPL ontharen wordt gebruik gemaakt van het feit dat melanine in het haar licht absorbeert. Omdat donkere haren veel melanine bevatten werkt deze methode erg effectief bij mensen met zwart haar en een lichte huid. Maar omdat de donkere huid ook veel melanine zal deze een gedeelte van het (laser)licht zal absorberen, waardoor er huidbeschadigingen kunnen ontstaan. Een erg donkere huid is daarom niet echt geschikt voor laser- of IPLontharing.

Experimenteer met make-up!

Ook make-up voor de donkere huid krijgt eindelijk de aandacht die het verdient. Veel make-uplijnen hebben inmiddels speciale producten in hun assortiment. Gebruik als basis altijd een matte foundation op oliebasis. Zo zal de huid minder snel glimmen. Experimenteer daarnaast met felle kleuren. Deze staan namelijk doorgaans veel mooier dan op de lichte huid!

Gerelateerde berichten