Huidtherapie Praktijk  Peels  met een hoofdvestiging in het Haga Ziekenhuis in Den Haag, is gespecialiseerd in onder andere (definitieve) ontharing door middel van lichtbehandeling, acne therapie, microdermabrasie, oedeemtherapie, camouflage en peelings. Eigenaar van de praktijk is Lieke Peels. Zij was in het verleden werkzaam als huid- en oedeemtherapeut in verschillende praktijken in Delft, Den Haag en Zoetermeer. In 2000 opende zij haar eerste eigen praktijk in het Haga Ziekenhuis, locatie Leyweg in Den Haag. In 2010 is de tweede vestiging geopend in een monumentaal pand aan de Hertog Govertkade 11 in Delft. De uitbreiding is noodzakelijk vanwege het groeiende aantal patiënten dat door huisartsen, dermatologen en plastisch chirurgen naar Praktijk Peels wordt doorverwezen.

“Na de opening van de eerste huidtherapeutische praktijk in het Haga Ziekenhuis in het jaar 2000, werden onze huidtherapie behandelingen al gauw opgemerkt door andere disciplines in het ziekenhuis,” zegt Lieke Peels. “Huisartsen, de afdelingen radiotherapie en plastische chirurgie, heelkunde, dermatologie, gynaecologie, allemaal wisten ze onze praktijk te vinden. Door dit brede scala aan medische doorverwijzers groeide ook de drukte en wachttijden in de praktijk. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen een tweede vestiging te openen.”

Littekenbehandeling, acnetherapie, definitieve ontharing

Om meer patiënten te kunnen helpen met onder andere littekenbehandeling, acnetherapie, oedeemtherapie en definitieve ontharing, was uitbreiding noodzakelijk. De gewenste capaciteitsgroei voor de praktijk was in het Haga Ziekenhuis echter niet mogelijk.

Lieke Peels: “Binnen een ziekenhuis is de ruimte meestal beperkt, wat ook het geval is in het Haga Ziekenhuis. Ruimte voor uitbreiding was op deze plek daarom helaas niet mogelijk. Een ruimte huren in een gemeenschappelijk gezondheidscentrum heeft ook zijn beperkingen. Ik wilde een unieke uitbreiding op de bestaande praktijk in het Haga Ziekenhuis, een locatie waar patiënten zich snel op hun gemak voelen. Na een lange zoektocht is het gelukt om een perfecte locatie te vinden. 

IPL ontharing

In de nieuwe vestiging in Delft zal onder andere behandeling van pigmentvlekken en (acne)littekens worden verricht. Dit zijn behandelingen waar veel vraag naar is. Deze huidproblemen worden aangepakt met behandelingen zoals microdermabrasie, fruitzuurpeelings, TCA (TriChloorAzijnzuur) peelings, salicylzuur peelings en MTS (MicroneedlingTherapySystem) behandelingen. Lieke Peels: “Onze therapeuten kijken per behandeling naar de conditie van de huid. Voorafgaande aan elke behandeling bepalen we welke methode op dat moment het meest geschikt is voor de huid. De behandelingen kunnen namelijk afwisselend worden gebruikt.”

Ook veel vraag is er naar definitieve ontharing. In de vestiging in Delft is nog geen ontharingslaser, maar afhankelijk van de vraag op deze locatie zal hier in de toekomst in geïnvesteerd worden. In de vestiging in het Haga Ziekenhuis is wel een ontharingslaser beschikbaar. Lieke Peels: “Met behulp van een IPL ontharings apparaat verzorgen wij in het Haga Ziekenhuis al ruim 6 jaar ontharing met behulp van licht.”

Laserontharing: veilige behandeling

“Voor patiënten is het een belangrijk gegeven dat wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH),” zegt Lieke Peels. “In Nederland is het helaas nog niet officieel geregeld dat ontharingsbehandelingen door middel van licht of laser voorbehouden zijn aan huidtherapeuten of artsen. Ontharingslasers zijn daardoor helaas op elke hoek van de straat te vinden. Mensen kunnen zonder verwijzing behandeld worden door soms ongeschoold personeel, met alle risico’s van dien. Een groot risico dat patiënten lopen als zij onbekwaam worden behandeld, is het risico op verbranding van de huid. Dus is het erg belangrijk dat patiënten door een huisarts of specialist voor laserontharing en lichtontharing worden doorverwezen naar goed geschoolde huidtherapeuten en dat er volgens specifieke protocollen wordt gewerkt.”

Gerelateerde berichten