Chirurgische facelifts zijn "in". Alhoewel hierdoor wel de contour van het gezicht wordt verbeterd, gebeurt er met de kwaliteit van de huid niets. Als er sprake is van sterke rimpelvorming zal de arts eerder een "resurfacing" (huidvernieuwende) peelingbehandeling voorstellen. Door het wegnemen van de bovenste huidlagen komt een nieuwe en gladdere huid te voorschijn. Hiervoor wordt een chemische peelingstof, een laserbehandeling, of een dermabrasie behandeling (afslijping) toegepast. Dergelijke behandelingen zijn ingrijpend en kennen een lange herstelperiode.  Omwille van de neveneffecten werd jaren geleden, een zachtere peelingmethode ontwikkeld, namelijk microdermabrasie. Hierbij wordt de huid als het ware gezandstraald met aluminiumkristallen. Het nadeel hierbij is echter het vochtonttrekkende effect, wat kan leiden tot dehydratatie en irritatie van de huid.  Hydradermabrasie met de HydraFacial werd ontwikkeld vanuit de behoefte naar efficiëntere huidverbetering, zonder agressie en zonder de neveneffecten van de hierboven beschreven methodes.

HydraFacial staat voor een nieuwe vorm van microdermabrasie met serums in plaats van kristallen. HydraFacial peelt de huid met hydraterende serums die onder vacuüm de bovenste huidlagen schoonspoelen, de dode huidcellen en de huidonzuiverheden verweken en wegzuigen. Bovendien wordt tegelijk de huid optimaal gehydrateerd. Hydratatie is de basis van een gezonde, stralende huid. Vandaar dat deze nieuwe techniek Hydradermabrasie wordt genoemd.

Na de peeling krijgt de huid een tweede behandeling met de HydraFacial. De diepere, levende lagen van de huid krijgen een infuus met een cocktail van vitamines en andere anti-oxidanten. Van de anti-oxidanten werd een lange termijn activiteit én huidvernieuwing tot in de lederhuid wetenschappelijk aangetoond.

De mogelijkheden met HydraFacial zijn enorm. Eén behandeling geeft reeds een enorme boost aan de huid: huidvernieuwing van de epidermis, toename van de fibroblastenpopulatie en aanmaak van nieuwe collageen in de dermis. Een kuur geeft duidelijke huidverjonging; rimpelvermindering, huidversteviging, pigmentvermindering en littekenverbetering. Een volumetoename van de dermis van maar liefst 500 micron werd wetenschappelijk vastgesteld, na een kuur van zes weken, a rato van 1 behandeling per week. Dit resulteert in een duidelijke huidlifting en rimpelvervaging.  Om het resultaat te optimaliseren wordt aangeraden om minstens een minikuur te volgen van 3 behandelingen met 1 behandeling per week. Een meer intensieve kuur bestaat uit 6 tot 12 weken. 

Gerelateerde berichten