Hygiëne in een nagelstudio is erg belangrijk, en ik denk dat je hier ook flink wat aandacht aan moet geven, want niet iedereen beseft waarom dit zo belangrijk is. Hygiëne is de verzamelnaam voor alles wat je doet om gezond te blijven. Door hygiënisch te werken zorg je er voor, dat de verspreiding van bacteriën beperkt blijft. Je verkleint hiermee de kans dat de cliënten die je salon bezoeken, besmet kunnen raken door bacteriën, maar ook voor je eigen veiligheid is het van belang.

Persoonlijke hygiëne

Met persoonlijke hygiene bedoelen we de verzorging van ons eigen lichaam. Goede persoonlijke hygiëne is een belangrijk onderdeel bij het voorkomen van ziektes en infecties. Zorg elke dag en na behandeling voor schone werkkleding. Was en desinfecteer regelmatig je handen. Een fout die veel mensen maken: hand voor de mond houden tijdens het hoesten of niesen. Leer jezelf aan om jezelf om te draaien en in je elleboogholte te hoesten.

Het wassen van de handen met water en desinfecterende hand zeep is een goed begin van je behandeling en een kleine moeite. Handhygiëne is een belangrijk middel om besmetting van anderen te verkleinen.” 

Algemene hygiëne

Dit is het schoonhouden van de omgeving waarin je leeft en werkt. Niet alleen de salon moet netjes bijgehouden worden, maar ook het toilet en de keuken. Vervang elke dag de vuilniszakken, dit gaat namelijk snel ruiken!

Het risico dat je loopt bij een onjuiste desinfectie van je materialen en omgeving is te groot om te negeren. Een uitstekende desinfectans is Barbicide. Deze desinfectans heeft voor bijna iedere situatie in de salon een goede oplossing om het gevaar van infectie te voorkomen. Barbicide werkt al binnen 30 seconden en kan alle bacteriën, schimmels, ziektekiemen en virussen doden.

Ik vind het zelf belangrijk dat ik bekend sta als een goede salon en heb me daarom aangesloten bij de Stichting Nail Professionals, een organisatie voor gecertificeerde nagelstylisten. Door deze organisatie word ik op de hoogte gehouden van alle belangrijke zaken die ik moet toepassen in de nagelstudio. 

Nagelstylist(e) worden en zijn is een serieus beroep. Stichting Nail Professionals wilt voorkomen dat het vak nagelstylist(e) wordt uitgevoerd door ongediplomeerde ‘beunhazen’ in smerige schuurtjes, stoffige rommel zolders of op een braderie met vieze materialen en vijlen die niet gedesinfecteerd worden. Cliënten verdienen het dat hun handen en nagels op een hygiënische manier behandeld worden door een gecertificeerde en ervaren nagelstylist(e).

Dit artikel is geschreven door Case van den Dungen.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten