Er zijn inmiddels heel wat schoonheidsproducten en –behandelingen bekend die de ontsierende sinaasappelhuid (cellulite) kunnen verminderen. De manieren om cellulite te bestrijden zijn het verbeteren van de bloedcirculatie ter plaatse, stimulatie van de lymfeklieren die afvalstoffen afvoeren en het verhogen van het metabolisme (vetverbranding). De meeste anti-cellulite behandelingen maken gebruik van de werking van warmte. Daarentegen kan ijsmassage bij diverse kwaaltjes een dankbaar hulpmiddel zijn om zwelling te verminderen en pijn te verlichten.

Voor de meest effectieve vermindering van cellulite raadt Agnieszka Kadula van Bodyfix  aan om de anti-cellulitemassage met ijsmassage te combineren. De speciale massagetechniek die bij Bodyfix gebruikt wordt om cellulite te bestrijden, is een intensieve techniek om de – vaak al langer bestaande – vetophopingen en verklevingen los te maken en het onderhuidse weefsel in het probleemgebied te activeren. 

Na de intensieve anti-cellulitemassage (40 minuten) volgt de ijsmassage (20 minuten): door plaatselijke afkoeling worden de bloedvaten nauwer en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Juist de plaatsen met overtollig vetweefsel (en cellulite) zijn plaatsen waar de doorbloeding verminderd of verslechterd is. Daarom is de plaatselijke stofwisseling trager. IJsmassage stimuleert de bloedcirculatie en activeert de lymfeklieren op deze plaatsen.  IJsmassage verhoogt het metabolisme (stofwisselingsproces en vetverbranding) in de gemasseerde gebieden, waardoor uiteindelijk de algehele lichaamsstofwisseling en vetverbranding verhoogd wordt. Als gevolg van deze processen worden gifstoffen en vetzuren afgevoerd, waardoor de cellulite wordt verminderd. 

De combinatie is volgens Agnieszka Kadula effectief omdat het een activatieproces van buitenaf is. De ijsmassage brengt een proces van binnenuit opgang, waardoor de cellulite op alle mogelijke manieren bestreden wordt, en na afloop van deze combinatiekuur, ook veel langer wegblijft.

Bekijk hier de video

{youtube}   

Gerelateerde berichten