Daar ben ik weer! Ik heb al een tijd niet meer geschreven voor Beautyspot. Dit had meerdere oorzaken, waaronder de interne reorganisatie bij Beautyspot en mijn gezondheid. Vooral mijn gezondheid heeft mij behoorlijk bezig gehouden. 

Mijn jaar in het teken van bijscholing

Elk nadeel heeft zo zijn voordeel en dus heb ik me naast mijn gezondheid dit jaar ook gefocust op andere zaken. Dit jaar stond volgens mijn planning al in het teken van bijscholing en in die zin heb ik mijn to-do lijstje lekker af kunnen vinken.

Anatomie en Pathologie Excellence

Ik ben in april begonnen aan de Anatomie en Pathologie Excellence welke ik met een mooi cijfer en een certificaat heb afgerond. Ik vond het een zeer leerzame, uitgebreide opleiding die wat mij betreft iedere nagelstilist zou moeten volgen. Er zijn meerdere goede trainingen of opleidingen over nagelziekten en pathologie te vinden. Ik heb vooral gekeken of de onderwerpen die mij interesseren ook aan bod komen.

Omscholing voor het beste van gel en acryl gecombineerd

Daarna heb ik een omscholing gedaan voor een nieuw product. Dit product is het beste van gel en acryl gecombineerd in één product. Ik vind het een fijn en mooi product om mee te werken en veel van mijn klanten zijn er ook blij mee. Toen volgde er een nailart workshop en ben ik me ook gaan oriënteren op het volgen van een educator opleiding.

De educator opleiding 

Het is me opgevallen dat sommige opleiders willen dat je exclusief met hun product werkt, en/of dat je naast de opleiding ook zorgt dat je een groothandel opzet. Punt is; Ik wil geen van beiden. Ik heb geen ruimte en budget voor het starten van een groothandel en ook wil ik niet met 1 merk werken. Er zijn zoveel merken die hele mooie producten aanbieden, daarom wil ik graag meerdere producten kunnen uitproberen. Dus nu heb ik een opleider waarbij ik uiteraard tijdens de opleiding werk met hun merk, maar ik in mijn studio de merken die ik heb kan blijven gebruiken. En dat is heel fijn. Begin januari ga ik starten en daar heb ik onwijs veel zin in!

Master Nail Technician

Als laatste heb ik de Master Nail Technician afgerond. Een superleuke, leerzame, en intensieve training! Veel technieken komen aan bod zoals sjabloon plaatsing, vijltechnieken, laktechnieken e.d. Ook hier heb ik inmiddels een mooi certificaat van aan mijn muur hangen.

Tussen deze bedrijven door loopt de studio ook nog steeds lekker. Ik ben ook nog gevraagd om voor het FNV Mooi Magazine e.e.a. te vertellen over de lente en zomertrends van dit jaar en Nail Design Magazine is een kijkje bij me binnen komen nemen. Hoe leuk! En daarnaast moest ik mijn maandelijkse portie ijzer en bloed halen in mijn tweede huis, a.k.a. het ziekenhuis.

En nu is december aangebroken en staan onze agenda’s inmiddels bomvol gepland voor de komende gezellige en drukke weken. De studio is in kerstsfeer gebracht. En dan lekker aan het werk! Ook daar heb ik heel veel zin in! 

Ik schrijf vanaf volgend jaar weer regelmatig

Goed nieuws; vanaf volgend jaar ga ik weer regelmatig schrijven voor Beautyspot. Stel me je vragen en/of leg me je dilemma’s voor over alles wat met ons vak te maken heeft en ik geef je heel graag antwoord in een column!

Rest mij alleen nog om iedereen een fijne en vooral productieve maand te wensen. Geniet van de feestdagen en vast een goed, gezond en gezellig nieuwjaar! 

Groetjes,
Saida

Saida Kouwenhoven

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten