Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

Voor het derde jaar op rij organiseert de Stichting Look Good Feel Better in februari de actie ‘Geef een glimlach cadeau’ Vanaf 4 februari 2018, Wereldkankerdag, geven schoonheidsspecialisten een maand lang gratis verwenmomenten aan vrouwen met kanker. Eén van deze schoonheidsspecialisten is Maudy Peeters van Sparrenheuvel, instituut voor huidverzorging. Nu, bijna aan het einde van de actie, vroegen we naar haar ervaringen.

Uiterlijke verzorging bij kanker

Maudy is al vanaf het prille begin van de Stichting Look Good Feel Better betrokken. “Inmiddels werk ik alweer 12 jaar voor de stichting en daarnaast sinds drie jaar voor de actie ‘Geef een glimlach cadeau’. Ik maakte tijdens een Anbos-bijeenkomst kennis met de Stichting Look Good Feel Better net nadat zij waren gestart. Ik vond het al direct een bijzonder en mooi initiatief waar ik graag mijn medewerking aan wilde verlenen.” Samen met een team van mensen, waaronder een haarwerker en visagist, verzorgt Maudy belangeloos zo’n 8 workshops per jaar voor vrouwen met kanker in een inloophuis of ziekenhuis. Door het geven van deze workshops, waarbij informatie wordt gegeven over het verzorgen van de huid en tips en adviezen worden gegeven over uiterlijke verzorging steunt zij deze vrouwen. Het motto: ‘Wie er goed uitziet, voelt zich ook beter!’

Kosteloze beauty behandeling

Naast de workshops geeft Maudy in haar instituut tijdens de februari-actie ook verwenbehandelingen aan vrouwen met kanker. Dankbaar vertelt de schoonheidsspecialiste: “Gelukkig ben ik zelf of iemand in mijn naaste omgeving niet geconfronteerd met deze vreselijke ziekte. Het is zo ingrijpend voor zowel de patiënt als de naasten en dan is het heel fijn om iemand te verwennen zodat ze zich even ‘niet ziek hoeven te voelen’. De behandeling die ik geef is vooral zacht en ontspannend: een milde reiniging van de huid, een ontspannende massage, een verzorgend masker passend bij de huid en vaak nog een handmassage.” 

Tips van Maudy 

“Mijn belangrijkste advies aan kankerpatiënten is altijd om te blijven smeren! De celdeling en de structuur van de huid verandert enorm en dat vraagt om een goede verzorging. Het insmeren van de huid is dan ook heel belangrijk. Verder geef ik altijd als advies mee om de huid ook goed te beschermen tegen de schadelijke uv-stralen. Juist deze huid is extra kwetsbaar en gevoelig, dus ook bij een korte wandeling buiten is mijn advies: bescherm de huid met een zonbescherming! Vaak voelen vrouwen met kanker zich ziek en hebben ze geen behoefte om zich op te maken. Toch kan het bijtekenen van de wenkbrauwen en een lijntje boven de ogen het verschil maken, om het haarverlies te compenseren. Maak het af met een klein beetje lipgloss en ze zien er al meteen een stuk beter uit!”

Meer informatie over deze actie vind je op de website: www.geefeenglimlachcadeau.nl.

Gerelateerde berichten