Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

Het is vandaag Wereldkankerdag. Kanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Op dit moment leven meer dan 800.000 Nederlanders met of na kanker. Een kaal hoofd. Wimpers en wenkbrauwen die uitvallen. Een droge of rode huid. “Het is toch maar tijdelijk?’ krijgen vrouwen met kanker vaak te horen over deze veranderingen. Driekwart van de vrouwelijke patiënten zegt echter dat hun veranderde uiterlijk veel impact heeft op hun leven. En één op de zes vermijdt zelfs sociale contacten. 

Look good, feel better
Look Good Feel Better levert als internationaal kanker-ondersteuningsprogramma een waardevolle en positieve impact op voor vrouwen met kanker. Ongeacht het land of de cultuur. Dit blijkt mede uit het onderzoek dat onder 26.000 deelnemers in 16 landen en op vijf continenten is gehouden. Door deelname aan Look Good Feel Better steeg hun zelfvertrouwen. Voordat ze gebruik maakten van Look Good Feel Better gaf slechts 50 procent van de respondenten aan dat ze zich erg of enigszins zeker voelden in hun uiterlijk. Na deelname aan Look Good Feel Better steeg dit aantal tot 92 procent. 

Wereldwijd een positieve impact
“Wereldkankerdag herinnert ons er allemaal aan dat kanker geen grenzen kent,” zegt Petra Odenthal, directeur van Stichting Look Good Feel Better Nederland. Het effect dat kanker en de behandelingen op mensen met kanker heeft op het zelfrespect en zelfvertrouwen is ook universeel. Zo blijkt uit het wereldwijde onderzoek. “Uiterlijke verzorging bij kanker is een wellicht klein, maar essentieel onderdeel van hoe iemand zich voelt bij kanker. Maar ook hoe de buitenwereld op jou als persoon reageert. Je wilt niet altijd patiënt zijn. Wij kunnen zorgen dat vrouwen met kanker zich even niet ziek voelen” aldus Odenthal. 

Start actie in samenwerking met het Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam Stichting Look Good Feel Better wil meer vrouwen zoals Julia, Sabina en Simone vertrouwen geven. Daarom organiseert zij in samenwerking met schoonheidsspecialisten de landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’. In het Antoni van Leeuwenhoek te Amsterdam, gaat deze actie dinsdag 4 februari, Wereldkankerdag, van start. De hele dag zijn zij in het ziekenhuis aanwezig om patiënten een ontspannende gezichtsbehandeling, een huidadvies te geven of wenkbrauwen te tekenen. 

Ieder jaar nemen ook in Nederland beauty professionals zich vrijwillig in voor de actie Geef een glimlach cadeau. Ook interesse? Kijk dan op https://www.geefeenglimlachcadeau.nl/ik-ben-een-schoonheidsspecialiste/inleiding voor meer informatie en het inschrijfformulier.

 

Gerelateerde berichten