Op zondag 21 maart jl werden tijdens een stijlvolle feestavond de allereerste Beauty Awards 2010 uitgereikt. De Beauty Award is een initiatief van Beauty Trade & Exhibition Association (BT&EA) en vakmagazine Kosmetiek. Uit talloze inzendingen werden uiteindelijk twee winnaars gekozen, te weten in de categorieën ‘Schoonheidsspecialist van het Jaar’ en de meest onderscheidende ´Beauty Salon van het Jaar’. Zowel de deelnemers, organisatie als de vakjury leefden maandenlang toe naar deze bijzondere avond!  Het veelbesproken Beauty Event van 2010 voor de professionele schoonheidsbranche bereikte een spannend hoogtepunt  boordevol verrassingen in de Polarroom van de Jaarbeurs te Utrecht. 

Galadiner en gevarieerd entertainment met Anita Witzier als presentator

De feestelijke uitreiking van de Beauty Award 2010 werd voorafgegaan door een heerlijk driegangen- diner. Het bleek een avond boordevol gevarieerd entertainment, waarbij de professionele presentatie in handen was van Anita Witzier. Na het aperitief In de ‘Flame Foyer’ van de Jaarbeurs, met daarbij muziek van Lou Prince, werden de gasten naar de tafels begeleid door statige lakeien. Een harpist zorgde ondertussen voor een gepaste ambiance met serene harpmuziek, zodat iedereen rustig plaats kon nemen. Een spectaculair openingsoptreden van de lakeien, later op de avond gevolgd door een wervelende modeshow, bracht de sfeer er al snel goed in. ‘DJ Ricardo’ zorgde tijdens het gehele diner voor relaxte achtergrondmuziek door middel van aangename beats.

Eervolle vermelding voor ‘Huidverzorgingssalon  Ric Rac’ uit Berlicum

Marianne Sneepers van ‘Huidverzorgingssalon Ric Rac’ uit Berlicum heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor de uiterlijke verzorging van mensen met kanker op een persoonlijke manier. De salon geeft belangeloos individuele consulten in de vorm van verwenmiddagen voor zieke familieleden en vrienden van vaste klanten. Met de deelname aan de Beauty Award hoopt de salon meer aandacht te krijgen voor het behandelen van zieke cliënten. Door meer te investeren in kennis en kunde op dit specifieke onderdeel van het vak, kan een schoonheidsspecialiste veel voor zieke mensen betekenen. De vakjury én de organisatie van de Beauty Award waren het unaniem eens over het feit dat deze deelnemer een eervolle vermelding moest krijgen!

Twee onbetwiste winnaars

Eindelijk was het moment waarnaar iedereen lang had uit gekeken daar! De spannende uitreiking van de twee winnaars van de Beauty Award 2010 vond plaats op het centrale podium. Alle gasten konden eerst meekijken op grote beeldschermen naar de nominatievideo’s van de 10 deelnemers, afgewisseld met flarden van commentaar van de vakjury. De fel begeerde Beauty Award 2010 in de categorie ‘Schoonheidsspecialist van het Jaar’ is uiteindelijk gewonnen door Evelien Leijten van ‘Instituut voor huidverjonging Evelien’ in Chaam. In de categorie ‘Beauty Salon van het Jaar’ mocht ‘Instituut Helga Wouterse’ uit Varik zich de gelukkige winnaar prijzen!

Swingende finale met Ruth Jacott

!

De uitreiking van de Beauty Award 2010 werd bijgewoond door diverse bekende Nederlanders, waaronder Myrna Goossen,‘The Frogettes’(Mandy Huydts en Daniëlle Mulder) en Leontien van Moorsel. Na de nodige fotomomenten van de uitgenodigde pers en het door de beide winnaars in ontvangst nemen van de fel begeerde Beauty Award 2010, volgde tot slot nog een bijzondere verrassingsact van een populaire artiest. Om het hoogtepunt van dit bijzondere evenement voor de professionele beautybranche op een gepaste wijze af te sluiten, was er een swingend finaleoptreden van niemand minder dan Ruth Jacott!

Foto’s: Artfotos.nl

Gerelateerde berichten