Nieuwe kleuren, technieken, producten & designs 

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en Beauty Trade Festival is de plek om je te laten inspireren door verschillende fabrikanten, leveranciers en merken. Twee nail stages zijn gevuld met diverse demo’s, lezingen en workshops, gericht op de nagelstylisten. Een interactieve manier om al je vragen te stellen aan de experts op het gebied van kleuren, trends, technieken en business. 

Combineer technieken 
Als we de trend bekijken voor de komende seizoenen, dan voorspellen de kenners dat we nog meer combinaties gaan zien van technieken. De mogelijkheden van technieken hoeven niet meer in hun eigen hokje te blijven tijdens Beauty Trade Festival zul je zien wat een verrassende opties dat geeft voor jou als nagelstylist. Door meer te combineren en zelf je creativiteit te laten vloeien, zullen ook de ‘customized colors’ meer aandacht krijgen, waardoor de klant zich nog meer bijzonder voelt. 

Eén van de technieken die veel ingezet wordt, is aeropuffing. Met deze techniek maak je gemakkelijk de mooiste ombre nagels of andere designs met een kleurverloop. Deze nieuwe nailart techniek geeft een echt airbrush effect op je nagels zonder het gebruik van een airbrush en kun je zelf oefenen op het najaarsfestival in de Jaarbeurs. 

Meer gewaagde nailart 
De catwalks van dit seizoen laten zien dat de nailart weer wat gewaagder mag, ook voor de klanten die zich nu nog beperken tot de meer subtiele nagels. Natuurlijk verdwijnt ‘nude’ niet volledig en we zien dat ook de nagels op veel catwalks kort blijven. Maar geometrische vormen, neonkleuren (ja, ook dit najaar nog) die worden toegepast in panterprint, glimmende elementen die een vrolijke French maken en vrouwelijke nagels met pit… ze komen allemaal voorbij. Gewaagde, contrasterende kleurcombinaties op korte nagels zijn een goede optie, bijvoorbeeld in een (reversed) French. Voor de klanten die wel van ‘stand out of the crowd’ houden met lange nagels, zijn er opties met een geometrisch gat in de vrije top als echte eye-catcher. Welke lengte en vorm je ook wil: het zijn de kleuren reflecteren wie je bent. Laat je inspireren op 15, 16, en 17 september! 

Succesvol nagelen 
Voor veel nagelstylisten is het nagelen een passie. Het is hard werken als ondernemer in dit vak, maar het werk is zo leuk en geeft veel energie. Tijdens het Beauty Trade Festival kun je echter ook je business skills ophalen om naast het plezier ook meer omzet uit je vak te halen. Lezingen over het inzetten van marketing, over lichaamstaal en over het vergroten van je omzet zijn te vinden op de Nail & Beauty stages en zijn allemaal gratis toegankelijk. 

Gerelateerde berichten