Tot en met 15 augustus kunnen consumenten nog stemmen op hun favoriete salon voor een mooie plek in de Beautysalon Top 100. De komende weken lees je hier hoe het gaat met een aantal van de deelnemende salons. Wat is hun geheim? Wat zeggen hun klanten ervan? Neem een kijkje in de salon van een ander….


Naam specialist: Bianca di Lollo
Naam salon: Bianca di Lollo
Categorie: met personeel
Nominatie: www.beautysalontop100.nl/nomination/824

Waarom verdient jouw salon een hoge plek in de Beautysalon Top 100?

Natuurlijk streven wij ernaar, net zoals alle andere beautysalons die zichzelf Top 100-waardig vinden, om de beste huidverbeterende en ontspannende behandelingen te geven, een zo breed mogelijk aanbod, het best passende advies voor thuis en optimale klantgerichtheid en service in een zo prettig mogelijke sfeer. 

Waar wij ons ten opzichte van andere salons in onderscheiden is het feit dat wij een erkend leerbedrijf zijn op het hoogstmogelijke niveau in dit vak, en naast vijf vaste medewerksters maar liefst 11 jonge stagiaires begeleiden. Wij vinden het belangrijk om daarmee ons steentje bij te dragen aan een kwaliteitsverhoging binnen de beautybranche.

Verder hebben wij in ons pand een Oosters badhuis waar wij authentieke hamambehandelingen geven. Dit is, zeker hier in de Achterhoek, een zeldzame bijzonderheid en wij hebben de afgelopen vier jaar echt heel hard moeten knokken om de mensen ervan te overtuigen hoe bijzonder hamam is. Omdat wij vasthouden aan de originele hamamgebruiken zoals; het dragen van badkleding, het werken met pure olijfzeep en Ghassoul en mannen en vrouwen gescheiden, zijn wij uitsluitend voor vrouwen toegankelijk. Uiteraard uit respect voor onze moslimagasten maar ook onze overwegend Nederlandse gasten vinden het een fijn gevoel dat er alleen vrouwen in het pand werken en behandeld worden. Voor onze jonge stagiaires ook fijne bijkomstigheid: het aanraken van bijna naakte mensen toch iets is wat elke beginnende schoonheidsspecialiste moet overwinnen.

Vier jaar geleden begonnen wij aan dit concept met het badhuis, een schoonheidssalon, twee medewerksters en drie stagiaires. De voorbereidingen voor onze webshop zijn bijna klaar en als volgende project staat een eigen productlijn op het programma die dierproefvrij, zonder dierlijke producten, met pure aromatische oliën en zonder e-nummers zal zijn.

Dit bedrijf is op de eerste plaats onze passie en dat is een mooie beloning op zich, maar een Top 10-vermelding zouden wij een mooi compliment vinden, waar wij erg trots op zouden zijn!

Hoe heb je je deelname tot nu toe ervaren?

Eigenlijk best wel spannend en erg leuk om te zien hoe je bedrijf langzaam naar boven klimt. Dat er blijkbaar zo ontzettend veel mensen jou hun stem gunnen en de moeite nemen om te stemmen, geeft wel een heel speciaal gevoel.

Wat heb je tot nu toe allemaal gedaan om je salon te promoten voor de Beautysalon Top 100?

Wij zijn met ons bedrijf behoorlijk actief op Facebook en Twitter dus daar hebben wij meerdere malen onze nominatie aangekondigd. Daarnaast sturen wij onze vaste cliënten maandelijks een nieuwsbrief met acties passend bij het seizoen of aansluitend bij de lesstof van onze stagiaires, en daarin hebben wij natuurlijk ook vol trots onze nominatie meegenomen. Iedere bezoekende cliënt brengen wij bovendien persoonlijk op de hoogte en geven wij de flyer mee die alles salons hebben gekregen.

Waarmee heb je de meeste stemmen behaald, denk je?

De grootste stemgolf zagen wij binnenkomen nadat wij onze vaste cliëntenkring via de nieuwsbrief op de hoogte brachten.

Wat heeft deelname aan de Beautysalon Top 100 voor je team betekent?

Het gaf een duidelijke verhoging van het teamgevoel! Een beloning die je samen krijgt voor het neerzetten van een mooi concept is heel bijzonder, en maakt het wij-gevoel sterker.

Wat voor reacties van klanten heb je tot nu toe gehad over je deelname?

Wij hebben vooral erg veel lieve reacties gehad van cliënten die het ons gunnen en vinden dat wij het verdienen. De paar mindere reacties die wij ontvingen gingen om het feit dat sommige mensen maar niet wilden stemmen omdat ze het vervelend vonden hun e-mailadres te moeten achterlaten. Dit e-mailadres is echter nodig om stemmen te kunnen laten bevestigen, anders bestaat er kans op fraude.

Zou je volgend jaar weer mee willen doen? 

Daar kan ik nu nog geen definitief antwoord op geven, maar ik zou op dit moment ook niet weten waarom niet.

Wat is jouw tip voor andere salons die misschien volgend jaar willen meedoen?

Kijk niet naar anderen, benut je eigen kwaliteiten en doe dat goed!

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Gerelateerde berichten