Niet voor schoonheidsspecialiste Anne Los. In haar beautyhuis Annes concept voor Mooi kan zowel man als vrouw voor iedere denkbare schoonheidsbehandeling terecht. Maar voordat de deuren van dit centrum voor huid-, haar- en lichaamsverzorging open konden, zijn heel wat hordes genomen. Tijdens haar workshop op Beauty Trade special 2013 ontdekken startende schoonheidsspecialistes wat er bij het opzetten van een onderneming komt kijken.

Delen is vermenigvuldigen

Op zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 maart vertelt Los hoe zij met een nieuwe manier van ondernemen haar droom heeft waargemaakt. Het unieke aan Annes concept voor Mooi is dat verschillende zelfstandig ondernemers met elk een eigen specialisatie onder één dak werken. Deze aanpak heeft niet alleen voordelen voor de klant, maar ook voor de ondernemers. “Als je kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen”, verklaart Los. Het was haar opgevallen dat specialistes in de schoonheidsbranche goed met hun handen kunnen werken, maar vaak niet zo commercieel zijn ingesteld. “Annes concept voor Mooi schept de mogelijkheid om de marketing, website, social media en inkoop gezamenlijk aan te pakken”, vertelt ze. “Daarnaast delen we onze klanten. De klantenkring van de ene zelfstandig specialist bevat potentiële klanten voor de ander, waardoor er kruisbestuiving plaatsvindt.”

Stug doorgaan

Omdat Los op eigen houtje een compleet schoonheidscentrum van de grond heeft gekregen, weet zij als geen ander over welke kwaliteiten een beginnend ondernemer moet beschikken. “Zonder doorzettingsvermogen kom je er niet”, zegt Los. “Je moet je niet door elke tegenslag uit het veld laten slaan. Het ondernemerschap begint pas als iemand nee verkoopt. Op dat moment moet je namelijk bij jezelf te raden gaan en begint de zoektocht naar een mogelijke oplossing.” Creativiteit en oplossingsgerichtheid zijn volgens haar daarom onontbeerlijk. “Daarnaast is het heel belangrijk dat je werkt vanuit je hart”, vervolgt ze. “Je moet het niet alleen leuk vinden om met klanten om te gaan, maar ook de drive hebben om een eigen bedrijf te runnen.” Op de vraag hoe zij haar ambitie heeft gerealiseerd, geeft ze een kort en bondig antwoord: “Stug doorgaan!”

Ondernemers gezocht

Door haar ervaringen in de workshop te delen wil Los starters op weg helpen. Daarnaast hoopt ze tijdens Beauty Trade special professionals te ontmoeten die ook onder haar dak willen werken. Los: “Wij zijn nog steeds op zoek naar ambitieuze zelfstandig ondernemers die zich aangesproken voelen door het concept en samen met ons het succes willen uitbouwen.”

Beursinformatie

De workshop is op zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 maart twee keer per dag te volgen op Beauty Trade special, hét evenement voor de uiterlijke verzorgingsbranche in Jaarbeurs Utrecht (locatie Beauty Podium hal 12, dagelijks van 11.15 tot 11.45 uur en van 14.15 tot 14.45 uur). Meer informatie over Beauty Trade special is te vinden via www.beautytradespecial.nl. Ga voor meer informatie over Anne Los en haar beautyhuis naar www.annesconceptvoormooi.nl.

Gerelateerde berichten