Ik ga je verlaten… mijn hart bonkt, hoe ga ik afscheid van je nemen? Zal ik al onze dierbare herinneringen zorgvuldig bewaren, of zal ik nooit meer denken aan hoe fantastisch we bij elkaar pasten? 

Samen gingen we naar de begrafenis van mijn oma. Je bewaarde mijn zakdoekjes en je droeg mijn afscheidsspeech. Nu ik eraan terugdenk, je was zelfs sterk genoeg om de urn van oma met je mee te nemen. Gek idee. Even daarna hadden we dat mooie huwelijksfeest van Martine. Prachtig feest. Te veel gedronken, dat wel. Jammer ook wel dat ik die halve liter wijn in de voering kieperde, je stonk nog weken naar de zoete geur van Domaine Tropez Rose. Maar het geeft niet, ik herinner me als de dag van gisteren hoe hard ik heb gezwoegd om je te krijgen. Holy moly… drie weken mensen smeren, masseren en inspireren om je te kunnen ophalen en toen was het zover. Ik had je, je was van mij! En nu, nu neem ik afscheid, het is tijd voor iets nieuws, we zijn beide veranderd, jij bent ouder geworden, ik wil niet zeggen lelijk maar smoezelig ben je wel. Nou ja, ik wil niet klagen maar ik ga de dingen anders doen. Je past er niet meer bij, niet meer bij mij. Ik zeg het maar gewoon zo als het is. Klaar is klaar. Ik begin met het meest dierbare weg te gooien, mijn liefste designtas, de rest is hierna een eitje. 

The art of style… wegdoen wat niet meer bij je past

Waarschijnlijk geef je dagelijks je cliënten tips en instructies over het belang van zuiveren en detoxen. Soms is het goed om zelf ook weer even in je eigen badkamer en garderobekast te duiken. Wat past niet meer? En waar wil je nooit meer mee gezien worden? Die foundation die je ooit op de beurs heb gekocht en net de verkeerde kleur is, weg ermee! Die ‘super fluor nagellak’ die in combinatie met je bruine handen mooi was, maar nu… echt niet meer, exit. 

Maak een selectie van de dingen die 100% kloppen met wat je wilt uitstralen. Zijn er te veel dingen waar je een emotionele band mee hebt? Onbewust denk je misschien net als ik bij het opruimen van je kast: “Wat leuk, die jurk had ik aan op mijn eerste presentatie”, of “Dat topje op die leuke trip met mijn lief”. Maak er een foto van en breng het weg. Wegdoen kan het volgende betekenen:

  • bewaren op een opbergplek zoals zolder, schuur
  • verkopen, weggeven of weggooien

Breng orde in je leefomgeving voor rust in je hoofd. Het gevoel dat alles lekker overzichtelijk gaat worden is belangrijk. Als je overzicht hebt en weet welke to do’s prioriteit hebben, schep je meer rust in je hoofd. Ga aan de slag en geniet van het heerlijke gevoel!

Plan deze week één dagdeel voor het opruimen van je kledingkast en één uur voor het opruimen van je badkamerkast. Wat niet in je agenda staat, bestaat niet. Een doel zonder plan is een droom…

Wat zijn trouwens jouw 3 kledingstukken waar je een dierbare herinnering aan hebt? 

Natascha Koningsveld

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten