Met behulp van Facebook kun je je kansen om klanten te bereiken aanzienlijk laten toenemen. In plaats van eenrichtingsverkeer naar je klanten met bijvoorbeeld advertenties of flyers kunnen potentiele klanten jou nu zelf ook benaderen. Vergelijk het maar met een feestje waar je niet iedereen kent en niet iedereen jou kent. In plaats van gesprekken te moeten aanknopen om wat te vertellen over jezelf of je salon vind je nu snel iemand die dezelfde interesses heeft.  Het gebruik van Facebook is gratis, maar uiteraard moet je er zelf wel het een en ander voor doen. Je begint met het aanmaken van een privéprofiel, bijvoorbeeld Karin de Vries. Later maak je dan ook een fanpage aan voor jouw salon, bijvoorbeeld Schoonheidssalon Karin de Vries of Schoonheidsspecialiste Karin. Hoe dit precies doet kun je hieronder lezen.

Privéaccount aanmaken

– Ga naar www.facebook.com en registreer jezelf door alle velden in te vullen en op registreren te klikken. Je komt dan op een beveiligingscontrole. Vul die woorden in, gescheiden door een spatie en kies voor registreren. Kun je de woorden niet lezen? Probeer andere woorden of een audio-captcha.- Vervolgens kun je vrienden gaan zoeken. Als Facebook je e-mail kent, dan worden automatisch vrienden gezocht in jouw adressenboek. Sla deze stap nog even over (rechtsonder) en ga verder.- Vervolgens vul je de profielinformatie in zoals school, werkgever- En bij het volgende veld upload je een foto. Klik op volgende en je privé account is aangemaakt- Ondertussen heeft Facebook een bevestigingsmail naar je gestuurd. Ga naar je postvak in en bevestigd de mail van Facebook door op ‘aan de slag’ te klikken.- Als je dit gedaan hebt kom je weer op een pagina waar je verschillende mogelijkheden hebt om bestaande contacten (via je adressenboek) kunt vinden op Facebook.- Wacht hier nog even mee en klik in de blauwe balk boven op Startpagina.Je kunt nu je privéaccount helemaal gaan invullen. Via de Startpagina kun je alles toepassen en wijzigen, ook kan je hier mensen zoeken en vrienden uitnodigen.- Profiel: hier kun je je profiel zien en foto toevoegen en andere informatie wijzigen en toevoegen.- Vrienden: je kan hier mensen zoeken en vrienden bekijken- Postvak IN: bekijk hier berichten die je hebt gekregen of schrijf nieuwe berichten naar mensen.- Naam: als je op je naam klikt kom je weer in het profielmenu (zie profiel).- Instellingen: hier kan je accountinformatie wijzigen en netwerken zoeken daarnaast kun je hier instellen wie delen van je account mag zien.- Afmelden: via deze optie log je uit van je account, door op Facebook weer in te loggen kom je weer in je account.- Zoeken: hier kan je alles zoeken: mensen, groepen, netwerken en evenementen.

Fanpage voor je salon maken (bedrijvenpagina op Facebook)

Vervolgens ga je een pagina voor je salon maken. Dit doe je, terwijl je ingelogd bent onder je privéprofiel, door naar deze pagina te gaan: fttp://www.facebook.com/pages/create.php- Kies voor lokaal bedrijf of lokale plaats- Kies voor plaatselijk bedrijf- Vul de naam van je salon in: let op, dit is belangrijk want dit kan niet meer gewijzigd worden. Zet er bijvoorbeeld neer Schoonheidssalon Karin de Vries of Schoonheidsspecialiste Karin. – Vul de plaats in. Tijdens het typen verschijnt deze vaak vanzelf. Als het de juiste plaats is klik je het aan.- Vul de velden in, ga akkoord met de voorwaarden en klik vervolgens op ‘aan de slag’- Vervolgens moet je weer een beveiligingscode intoetsen- Vervolgens kom je op de fanpage van je eigen salon. Maak deze zo compleet mogelijk en onderhoud de pagina.

Twee identiteiten op Facebook, zowel privé als met jouw salon

Op Facebook heb je nu 2 identiteiten: een als pagina-eigenaar en een persoonlijk profiel Rechtsboven kun je zien hoe je Facebook op dat moment gebruikt: als beheerder van je fanpage (bedrijvenpagina) of als privépersoon. Door op die knop te drukken kun je van identiteit wisselen. Klik op Facebook als fanpage (bedrijvennaam) en start met het bewerken van je fanpage door alles in te vullen.

Fanpage liken | Leuk vinden

Om aan de slag te gaan met Facebook ga je weer naar de site facebook.com en log je in met je e-mailadres en wachtwoord. We zouden het leuk vinden als je als dank voor deze toelichting onze fanpages van SchoonheidsspecialistenNieuws.nl en BeautyNieuws.nl wil liken (boven in pagina, knop vind ik leuk). Tevens kun je daar zien hoe wij onze fanpage inzetten.

Heel veel succes en bedankt voor het liken! Als je vragen of opmerkingen hebt, zet ze onder dit artikel bij reacties, dan hebben anderen er ook wat aan. Succes

Gerelateerde berichten