Kappers, bibliothecarissen en vrachtwagenchauffeurs zijn gelukkiger met hun baan dan ict’ers. Ondanks een gemiddeld salaris van 66.000 euro per jaar eindigt de it-professional onderaan in de lijst van gelukkige werknemers. Managers kunnen ict’ers blijkbaar geen gevoel van betrokkenheid geven.

Ict’ers staan op de 66e plaats in de lijst met meest gelukkige werknemers. De lijst is samengesteld door de universiteit van Bath. De onderzoekers vroegen 22.500 werknemers in Groot-Brittanië hoe tevreden zij zijn met hun baan.

Hoewel één op de tien ict’ers meer verdient dan 66.000 euro per jaar zijn zij minder tevreden dan kappers, vrachtwagenchauffeurs of bibliothecarissen. Meestal is het zo dat als werknemers meer dan 59.000 euro per jaar verdienen, ze tevreden zijn met hun baan. Ict’ers zijn wel gelukkiger dan fabriekarbeiders.

Managers moeten werknemers belangrijk laten voelen. Dat is de belangrijkste reden om tevreden te zijn over een baan, aldus professor Michael Rose, van de universiteit van Bath. “De ict-professionals die meededen aan het onderzoek waren niet tevreden over de betrokkenheid, het gevoel iets te kunnen betekenen, baangarantie en trainingen die ze krijgen”, zegt de professor.

Bron: Computable.nl

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Gerelateerde berichten