Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

Het leuke van mijn vak is dat je nooit weet wat er op je pad zal komen, een appje of je vanmiddag een zieke collega kan vervangen bij een dagelijkse talkshow of je voor volgend jaar 17 juli wilt blokken in je agenda voor een bruid. Zou je een nieuw make-up merk willen komen uit proberen en zoals deze maand of je een ontwerp Make-up wilt maken voor een nieuw theater programma en een team van visagisten kunt aan sturen dit uit te voeren?

Nou graag! Allemaal koren op mijn molen. Gesprekken met producent en regisseur volgen over hoe het programma er uit moet gaan zien  en wat het budget is, ook altijd belangrijk. Een van mijn lievelingstylisten Glenn Hewitt gaat het styling ontwerp maken, heerlijk om weer eens met hem te kunnen werken samen hebben we een aantal grote producties gedaan zoals The Queen exerience en de musical Hair. Hij is iemand die ik zeer bewonder ongelooflijk creatief altijd vrolijk, altijd bereid tot compromissen denkend in oplossingen en niet in onmogelijkheden, ik hou daarvan.

Een geweldige sfeer maken met alle medewerkers voor en achter de schermen. Ik herinner me hoe we met het hele team altijd na de laatste verkleding backstage snel naar de zijkant van de zaal renden om samen met het publiek uit ons dat te gaan bij de slotscene van hair, heerlijk meezingen en dansen en dan als de donder weer naar achter om de acteurs uit hun kostuums te helpen en af te schmincken.

In voorbereiding  teken ik mijn make-up ontwerp, per acteur,  passend bij de kostuums die  Glenn ontworpen heeft. Samen creëren we met het decor  die speciale totale look  die dit programma mede tot een succes gaat maken. Creativiteit ten top! 

 Als ik een uitzonderlijk mooie productie of film heb gezien,  kijk ik altijd op de aftiteling naar wie de keymakeup heeft gedaan en ik mijmer ik over hoe deze persoon aan de ideeën is gekomen om  dit eindresultaat vorm te geven. Van een aantal dingen ben ik zeker: dat perfectie ontstaat doormiddel van passie,  creativiteit, inzicht, logistiek, de juiste samenwerking én vakkennis.

Visagie is een prachtig vak!

   

Tine van Oorschot

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten