Er zijn verschillende soorten klanten. Tijdens je intake gesprek is het van belang om erachter te komen wat voor type klant zij is. Wil zij graag veel tijd besteden aan haar uiterlijk en daarvoor allerlei producten gebruiken of wil ze snel klaar zijn? Vraag naar haar beauty ritueel of wat haar wensen zijn.

De klant met tijd voor haar uiterlijk

De klant die uitgebreid de tijd wilt besteden aan haar uiterlijk, kan je diverse producten adviseren waarmee ze haar huid optimaal kan verwennen. Bouw dit wel op want in één keer een groot assortiment adviseren is nooit een aanrader, ze ziet dan zelf door de bomen het bos niet meer en weet dan vaak thuis niet meer hoe ze het product op de juiste wijze dient te  gebruiken. Adviseer wel uitgebreid maar bouw het op zodat ze snel weer bij je terug komt en wederom één of meerdere producten koopt. Beter een klant die bij regelmaat terugkomt dan maandenlang wegblijft. Je bouwt op deze wijze een vertrouwelijke klantrelatie op.

De klant met weinig tijd voor haar uiterlijk

De klant die weinig tijd wilt besteden geeft de voorkeur aan een compact beauty assortiment. Producten die snel een doeltreffend resultaat leveren. Kom bij haar niet aan met een reinigingsmelk, lotion én oogmake-up remover. Adviseer haar een 3 in 1 product zodat ze in 1 handeling klaar is.
Geef haar ook extra tips. Heeft ze bijvoorbeeld nog kleine kinderen geef dan de tip:  Zodra de kinderen in bad zitten kan jij lekker een maskertje op je gezicht aanbrengen of, je hoeft je nachtcrème niet direct voor het slapen aan te brengen dat mag ook in het begin van de avond.
Zodra je deze klant overrompeld met producten zal ze terughoudend worden in de aankoop.

Het is enorm belangrijk dat je een waardevolle klantrelatie opbouwt. De consument koopt in deze tijd wel veel online maar de persoonlijk deskundige informatie die jij kan geven over haar huid en de producten die zij voor haar huid het beste kan gebruiken vindt ze niet op internet.

Dit artikel is geschreven door Marie-Louise Billekens.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten