Het is bijna Koningsdag. Kijk jij er al naar uit? Het is de perfecte gelegenheid om je uit te dossen en volledig uit te pakken. Die oranje outfit is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende nail art, zodat jij en je klanten in stijl feest kunnen vieren of die rommelmarkt kunnen bezoeken.

Vinger- en teennagels

Met de viering van het kroonjaar van onze Koning belooft het een bijzondere Koningsdag te worden. Hopelijk werken de weergoden mee en mogen we genieten van een zonovergoten dag 27 april. Dan kunnen niet alleen de vingernagels gepimpt worden, maar ook de teennagels. Dit soort festiviteiten leent zich altijd prima voor een nail art die past bij het thema. Heb jij klanten die speciaal voor deze dag een mooie, leuke of grappige nail art willen?

Inspireer je klanten

Inspireer je klanten en haal ze op die manier over om nog een bezoek te brengen aan je nagelstudio voor ‘de grote dag’. Maak bijvoorbeeld een aantal tips met nail art waar je klanten uit kunnen kiezen, plaats deze op social media en geef ze een mooie prominente plek in je nagelstudio. Die voorbeeldjes hebben een aantal voordelen: jij hebt het design al gemaakt en weet precies hoe je deze zo snel en goed mogelijk aanbrengt, en je klanten hoeven zelf niet na te denken en met ideeën te komen.

Van eenvoudig tot uitdagend

Met nail art kun je het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt. Ben je niet zo’n ster in nail art of heb je het te druk voor uitgebreide en uitdagende designs, kies dan voor folies, stempels, stickers, stripers of sponsjes, de kleuren van de vlag of natuurlijk oranje. Vind je het heerlijk om jezelf helemaal uit te leven op de designs en heb je tijd, dan kun je voor iedere klant een nail art op maat maken, helemaal afgestemd op de wensen.

Nail art-ideeën

Waar kun je allemaal aan denken bij nail art voor Koningsdag? Natuurlijk denk je allereerst aan de kleur oranje, maar ook rood, blauw en wit kun je toepassen in je design. Daarnaast is goud erg koninklijk! Maak bijvoorbeeld strepen, waardoor je design lijkt op een vlag of marble de kleuren voor een artistiek effect. Met steentjes geef je de nagels niet alleen glamour en een feestelijk tintje, door ze in een bepaalde vorm op de nagels te plaatsen kun je bijvoorbeeld een kroon maken of de vorm van een vlag. Geef een leuke twist aan een French door het wit te vervangen door oranje, blauw of rood of ga aan de slag met glitters in eerdergenoemde kleuren of goud.

Collega columniste Saida Kouwenhoven van ANROSA Nagelstyling & Manicure is alvast aan de slag gegaan met een paar voorbeelden om je te inspireren!

Heb jij nog leuke ideeën die je graag wilt delen met de lezers van Beautyspot? Laat het weten in de comments!

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten