Op mijn achttiende startte ik mijn eerste schoonheidsstudio in Amsterdam-Zuid. Daar begon ik met het maken van poeders en crèmes van natuurlijke ingrediënten om de huidproblemen van mijn cliënten op een duurzame manier te behandelen. Ik geloof erg in de helende kracht van kruiden. Vandaar ook mijn bedrijfsnaam Colour&Spice. Ik gebruik in deze periode van het jaar veel van heermoes, een plant die ook bekent staat als paardenstaart, schaafstro of tinkruid. Het verhoogt de weerstand en het is een versterkend kruid, zowel mentaal  als fysiek. Het brengt oer-vertrouwen in jezelf.

Ook door kruiden in je eten of drinken te verwerken, draag je bij aan de werking van bepaalde lichaamsfuncties. Kruiden kunnen je verwarmen en een spicy boost geven. Hierbij deel ik graag het recept voor een heerlijke herfstlassi. Het is een fijn recept om als opkikker te maken, als je een drukke dag in je praktijk hebt en tussendoor wat meer energie kan gebruiken.

Lassi is een milkshake uit India en kan op alle mogelijke manieren klaargemaakt worden. Hieronder vindt je het recept voor een echte klassieke Indiase lassi met kardemom en rozenwater. Ik heb het recept gekregen van Rada Meursing. Ze is tien jaar chefkok geweest in een groot Hindoeklooster. Door haar ben ik verliefd geworden op de Indiaas-vegetarische keuken, ook wel Vedische Keuken genoemd.

Hoeveelheid voor ongeveer 6 personen:

  • l. yoghurt, biologische of karnemelk
  • 6 dl. koud water
  • 4 eetlepels palmsuiker en 6 eetl. honing
  • 2 eetl. rozenwater (tropische winkel)
  • ½ tot 1 theelepel gemalen kardemom

In dit seizoen kun je er ook geelwortel (Kurkuma) in doen dat beschermt je tegen een verlaagde weerstand. Meng alle ingrediënten met een garde of mixer tot er wat schuim op komt. Koel serveren door ijsblokjes toe te voegen of je laat de lassi een lange tijd in de koelkast staan. In plaats van rozenwater en kardemom kun je ook 2 eetlepels citroen- of limoensap gebruiken of fijngemalen aardbeien, banaan, rijpe mango of munt.

Geniet van deze heerlijke herfstlassi van Tassie 😉

Liefdevolle groet,
Natascha

Natascha Koningsveld

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten