Huidinstituut Vitae, met vestigingen in Apeldoorn en Epe, is Leerbedrijf van het Jaar in de categorie ‘Schoonheidsspecialisten’ geworden. Deze titel kreeg zij van KOC Nederland, het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven voor de uiterlijke verzorging. KOC Nederland wil het vakmanschap in de uiterlijke verzorging bevorderen door samen te werken met het georganiseerde bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Elk jaar roept zij de beste leerbedrijven van Nederland uit in drie categorieën. Huidinstituut Vitae viel op door haar positieve, professionele uitstraling.

Klanten betalen leergeld

Huidinstituut Vitae vindt het niet alleen belangrijk dat studenten kennismaken met het bedrijfsleven, maar ook dat de klanten kennismaken met haar stagiaires. Daarom betalen zij zogenaamd ‘leergeld’ voor verwenbehandelingen van de Vitae-stagiaires: behandelingen voor een zeer zachte prijs. Zodoende ervaren cliënten zelf hoe professioneel ook de jongste medewerksters al werken bij het instituut. Dit initiatief kon de jury zeer waarderen. Kitty Krijt: “Naast het ontwikkelen van hun vakmanschap trainen wij hen ook in cliëntgerichtheid. Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste moet een positieve, fijne ervaring zijn en wij zijn er trots op dat onze stagiaires dat ook helemaal in de vingers hebben en dat dit door KOC Nederland wordt erkend.”

Praktijkleren belangrijk

Net als KOC Nederland hecht Vitae veel belang aan praktijkleren en steekt zij veel energie in het opleiden van de professionals van de toekomst door de professionals van nu. Kitty Krijt, eigenaresse Huidinstituut Vitae: “Door ons in te zetten voor MBO-studenten worden zij goed voorbereid op de arbeidsmarkt. Binnen ons instituut hebben wij hier volop gelegenheid voor. Onze cliënten zijn de hoogste kwaliteit gewend en dat legt de lat hoog voor onze stagiaires. Onze gekwalificeerde specialistes en therapeuten staan ze hierin bij. Werken bij Vitae geeft je een streepje voor, dat wordt keer op keer bewezen.”

Stimulans tot inzetten voor branche

Kitty Krijt ontving namens haar gehele team op 12 november in Het Leerhotel in Amersfoort de prijs uit handen van de heer Alkemade, directeur KOC Nederland, en de heer Martinot, bestuursvoorzitter KOC Nederland. Zij roemden de professionaliteit van Huidinstituut Vitae. Kitty Krijt: “Wij waren al enorm vereerd door de nominatie. Het winnen van de titel is een grote stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan en ons te blijven inzetten voor de branche.” 

Gerelateerde berichten