De Make-up Awards is dé visagiewedstrijd in de Benelux, die voor de 14e keer wordt georganiseerd. Het thema van de Make-up Award 2013 is ‘Future Galaxy’. Hieronder verstaat men een expressieve trendmake-up die een brug slaat tussen het heden en de toekomst en de geheimen van het heelal blootlegt. "De jury zal dit jaar nog meer attent zijn dan voorgaande jaren op de professionaliteit van de inzendingen, de kwaliteit van de make-up, de styling en de fotografie. Streven naar perfectionisme maakt dat er geexcelleerd kan worden!" Aldus juryvoorzitter en organisator van de Make-up Awards Tine van Oorschot. Er zijn 3 wedstrijden, waarvan 2 voor scholieren. Tijdens de finales op 22 en 23 september 2013 worden in 6 categorieën de Awards uitgereikt. 

Make-up Award 2013

De wedstrijd om de Make-up Award 2013 is een fotowedstrijd voor visagisten en make-up artists, die worden uitgedaagd op het gebied van creativiteit, professionaliteit en perfectie. Aan de hand van het thema Future Galaxy kunnen visagisten zijn of haar creatie inzenden. Organisator van de wedstrijd, de Stichting Foundation, nomineert samen met haar sponsoren 10 inzendingen. Deze 10 finalisten maken de ingezonden creatie op 22 september tijdens de finale van de Make-up Awards live op het podium. Een vakkundige jury beoordeelt die dag de creaties en de werkwijze van de visagist. Ook wordt gelet op hygiëne, techniek, interpretatie van het thema, styling en de totaalpresentatie.Aandacht, spanning, werken onder druk, je niveau bewijzen en laten zien wat je kunt als anderen naar je kijken, is de uitdaging bij de Make-up Award 2013.Bekijk alle volledige thema-omschrijvingen op www.makeupawards.nl onder ‘Awards’. 

Winnaar Make-Up Award

De winnaar van de Make-up Award 2013 wint fantastische prijzen, eeuwige roem en erg veel publiciteit. Daarnaast zal de winnaar van de Make-up Award 2013 Nederland vertegenwoordigen tijdens de International Make-up Championship in Düsseldorf!

Talent Award

Samen met de ANBOS en het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging (KWC-uv) organiseert de Stichting Foundation een visagiewedstrijd speciaal voor scholen die deelnemen aan het Branchediploma Visagie (MBO). De branche-assesor van het KWC-uv selecteert per school de beste eindexamenkandidaat die op 22 september zal strijden om de Talent Award.Het thema voor de Talent Award is ‘Make-up voor een sollicitatiegesprek’, waarmee je een verpletterende indruk achterlaat op de andere kandidaten! Of het nu gaat om een vakantiebaantje, stageplek of een fulltime baan, juist in crisistijd bepaalt een verzorgde make-up met smaakvolle kleding en zorgvuldig op elkaar afgestemde accessoires, de juiste indruk.

ROC Student Award

Voor het eerst zal dit jaar de ROC Student Award uitgereikt worden aan de winnaar van de nieuwe wedstrijd van de Make-up Awards, speciaal voor ROC scholieren. De ROC’s selecteren hun beste leerling, waaruit 20 kandidaten worden geselecteerd door de organisatie. Deze 20 leerlingen zullen deelnemen aan de halve-finale op het podium van de Make-up Awards in de Utrechtse Jaarbeurs.Het thema van de ROC Student Award is ‘Glossy Bride’. Een thema dat eigenlijk helemaal geen toelichting behoeft. We zijn op zoek naar een bruidsmake-up met een glamour touch!Naast de Make-up Award 2013, de Talent Award en de ROC Student Award worden de volgende Awards uitgereikt:- Public’s Choice Award- Oeuvre Award- Celebrity Glamour Award

De Make-up Awards wordt georganiseerd door de Stichting Foundation. De Stichting Foundation streeft er naar om creativiteit en professionaliteit te stimuleren, te inspireren en vakmensen uit de branche met elkaar in contact te brengen en is volledig onafhankelijk. 

De Make-up Awards wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: Anbos, Diadermine, HBA, Mad-Andere woorden, Make-up Studio, RETO Internetburo, Stefan Ammerlaan Photography, Succesvol Afvallen Instituut, Tine van Oorschot, Tentoo, Vakblad Kleur & Stijl, VNU Exhibitions

Gerelateerde berichten