Hoeveel van mijn collega’s hebben klanten die regelmatig voor een (spa-)manicure komen? Je merkt een verandering in de salons met het geven van een manicure. En dan heb ik het niet over de P(R)EP, die we allemaal doen voorafgaand aan welke behandeling dan ook. Nee, ik heb het over een standaard, spa- of luxe spa-manicure. Geef jij die nog?

Het gros van mijn klanten komt voor een nagelversteviging, nagelverlenging, gelpolish of nagelherstellende behandeling. Een enkeling komt om de twee weken voor een spa-manicure met gelpolish en om de zes weken wordt de spa-manicure vervangen voor de luxe spa-manicure, inclusief paraffinebad.

Hoe kun je de ‘old skool’ manicure weer onder de aandacht van je klant brengen? Navraag bij enkele van mijn klanten wijst uit dat de meeste dames twee redenen hebben om een manicure te nemen: 

1. Op het moment dat ze last hebben van een droge huid, kloven, beschadigde nagelriemen e.d. (De kunst is natuurlijk om deze klachten te voorkomen).

2. Als luxe verwennerij.

Breng je manicure-behandelingen onder de aandacht van je klanten op het moment dat je ziet dat de handen en nagelriemen wat meer aandacht verdienen. Daarbij kun je uitleggen dat een regelmatige luxe manicure – eventueel met een paraffinebad – de huid intensief verzorgt en voedt. Geef daarbij wel aan dat de klant zelf ook haar best moet doen om haar huid, nagelriemen en nagels gezond te houden. Dit betekent – afhankelijk van de conditie van de huid en/of nagelriemen – minimaal twee keer per dag smeren met nagel(riem)olie en handcrème. De flesjes olie en tubes handcrème doen niets als de klant ze niet gebruikt. Maak je klant daar bewust van. Als je olie en crèmes verkoopt in je salon of studio, dan is dit meteen de uitgelezen kans om de klant wat mee te geven. Geef de klant bijvoorbeeld een paar proefjes mee om te proberen en vraag bij de volgende afspraak hoe deze zijn bevallen. De kans is groot dat de klant tot aankoop over gaat. 

Ook kun je een manicure ter sprake brengen als je klant je vertelt gespannen, onrustig of gestrest te zijn. Juist dan is zo’n spa-manicure een heerlijk verwenmoment. Even een extraatje naast de reguliere behandeling. Geef ze tijdens hun reguliere behandeling een korte hand- en onderarmmassage, zodat ze een voorproefje krijgen van wat een luxe manicure inhoudt.

Je zult zien dat de klant vanzelf ontspant en soms zelfs wegdoezelt tijdens je behandeling, als je een relaxed achtergrondmuziekje opzet en niet te veel praat. Geef een goede massage en ze zijn vertrokken…….sorry, verkocht!

Heb jij nog tips en tricks om manicures aan de man (en vrouw) te brengen?

Tot volgende maand!

Saida

Saida Kouwenhoven

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten