Steeds meer mannen weten hun weg naar de schoonheidssalon of pedicurepraktijk te vinden. Gelukkig maar, want nog niet zo lang geleden vonden de meeste mannen het voldoende om hun gezicht te wassen met zeep en na het scheren te volstaan met een balsem. Inmiddels zijn mannen zich bewust van de behoefte van hun huid en blijkt zelfs dat een aantal van hen de huidverzorgingsproducten van hun vrouwelijke partner gebruikt! Zonde, want er veel te koop voor de specifieke mannenhuid. Hoe speel jij in op deze specifieke klantengroep?

Veel vaders zijn – net als de moeders – vaak erg druk met werk, de kinderen, hobby’s, sport en sociale activiteiten. Juist om die reden kan het interessant zijn om verschillende behandelingen achter elkaar aan te bieden. Zo verliezen de mannen een minimum aan tijd. Denk bijvoorbeeld aan een pakketbehandeling waarbij je een gezichtsbehandeling, manicure en ontharing van wenkbrauwen, rug en oren aanbiedt. Probeer het ze zo comfortabel mogelijk te maken, dan komen ze na hun alles-in-één behandeling graag nog een keer naar je terug!

Mannen niet ‘vervrouwelijken’
Er zijn steeds meer verschillende merken die luxe- en verzorgingslijnen specifiek voor de mannenhuid aanbieden. Deze producten zijn meestal gericht op huidverzorging en huidverbetering. De mannenlijnen zijn zo compleet dat je met gemak een volwaardige behandeling kunt aanbieden bestaande uit onder andere reinigen, een peeling, verwijderen onzuiverheden, hydratatie, een masker en een ontspannende massage van gezicht, nek en schouders. Maar heb je ook wel eens gedacht aan verzorgingsproducten voor thuis anders dan de reiniging en crème? Denk aan een aftershavebalsem, een zelfbruinende crème of lippenbalsem. Of een ooggel tegen vermoeide ogen, een borsteltje om de wimpers in model te brengen of een wenkbrauwgel. Natuurlijk is het niet de bedoeling om mannen te ‘vervrouwelijken’, maar deze producten hebben wel een meerwaarde zonder dat ze opvallen. Bovendien zorgen ze voor extra omzet in jouw salon!

Pedicure voor mannen
Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen en daarom is het van belang om de mannen in je praktijk van goed advies te voorzien. Eelt en likdoorns zijn de meest voorkomende voetklachten en natuurlijk kun jij als pedicure die (pijnloos) verwijderen. Maar adviseer je mannelijke klant ook een speciale voetcrème te gebruiken om de huid soepel te houden. En als jouw klant een intensieve sporter is, is het verstandig om het eelt minimaal 2 weken voor een belangrijke wedstrijd te laten verwijderen. Zo stimuleer je én je verkoop en het maken van een nieuwe afspraak! Heeft jouw mannelijke klant last van zweetvoeten? Natuurlijk heb je daar passende behandeling voor, maar adviseer hem daarnaast om de voeten dagelijks goed te wassen (liefst zonder zeep) en goed af te drogen. Ook tussen de tenen! Andere tips zijn sokken van natuurlijk materiaal te dragen en goed ventilerende schoenen te dragen.

Mag het een beetje meer zijn?
Welke behandeling je ook aanbiedt voor de man, zorg altijd dat je wat extra’s biedt. Veel mannen hebben last van overbeharing: in de nek, de oren, de rug of de benen. Met een simpele oortrimmer kun je eenvoudig overtollig oor- en/of neushaar verwijderen. Een korte, krachtige epilatie van de wenkbrauwen kan er ook voor zorgen dat jouw mannelijke klant na zijn behandeling weer tevreden naar buiten wandelt!

Gerelateerde berichten