Vrouwen stellen vandaag de dag andere eisen aan een man: geen kostwinner, maar iemand met humor en een verzorgde uitstraling. Vrouwen vinden daarom mannen met een goed verzorgde en zachte huid, een zongebruinde look, sprekende ogen, zachte lippen, witte tanden en nette nagels aantrekkelijk. Een man die in overdreven mate mannelijke uiterlijke kenmerken bezit (zoals een door de koude verweerd en schilferig gelaat, vuile nagelriemen, een onverzorgd gebit) vinden de meeste vrouwen te grof en onaantrekkelijk. Steeds meer mannen maken zich daarom mooi voor het andere geslacht en stellen zich niet meer tevreden met afgeleiden van damesproducten. Zij gebruiken daarvoor speciale verzorgingsproducten.

Mannen die zich mooi maken voor het andere geslacht is niet enkel van deze tijd. De oude Egyptenaren en Romeinen gebruikten al heel wat natuurproducten om zichzelf te onderscheiden van hun mannelijke tegenstanders, om zoveel mogelijk gezonde vrouwen te kunnen veroveren. Ook in Europa werd aan het Franse hof gebruik gemaakt van allerlei technieken om mooie gelaatstrekken beter tot hun recht te laten komen. Bezig zijn met het uiterlijk wordt niet meer als verwijfd gepercipieerd, maar als een manier om zich beter in het vel te voelen en aantrekkelijker te zijn voor (potentiële) partners. De twintiger van vandaag heeft dit al goed begrepen, maar er is ook een algemene evolutie van de mentaliteit van de wat oudere mannen waar te nemen.

Gewone mannen van alle lagen van de maatschappij gaan over tot veranderingen, specifieke verzorgingen en technieken om hun uitstraling te verbeteren. In Groot-Brittannie en Italie overweegt 1 op 4 tienerjongens reeds plastische chirurgie.

Gerelateerde berichten