De maandag van de laatste volle week in januari staat bekend als Blue Monday en valt dit jaar op 15 januari. Het is de eerste dag van een werkweek, de goede voornemens zijn mislukt en de vakanties nog ver weg. Volgens de Engelse psycholoog Cliff Arnall voelen veel mensen zich daardoor op deze dag treurig, neerslachtig of weemoedig.

Maar daar kun jij als schoonheidsspecialist of masseur wel iets aan doen. De aanraking bij massage stimuleert namelijk ook de aanmaak van oxytocine, het knuffelhormoon, dat voor een gevoel van geborgenheid en rust zorgt. De oplossing voor deze meest deprimerende dag van het jaar ligt voor de hand: geef je klanten op Blue Monday een ontspannende massage!

Een ontspanningsmassage is een massage die met een warme massage olie direct op de huid wordt uitgevoerd. Door middel van effleurages, knedingen, fricties en schuddingen wordt de klant op een natuurlijke en verfijnde manier aangeraakt en dat zorgt voor een ontspannende werking. Je kunt de onstpanningsmassage uitvoeren op het gezicht, rug, benen, voeten, armen, schouders of nek. Je kunt het een onderdeel laten zijn van een behandeling, maar een totale lichaamsmassage is natuurlijk ook mogelijk.

Bedenk een leuke actie en help je klanten om Blue Monday zo goed mogelijk door te komen.

Daarnaast heeft de redactie ook nog wel een paar tips 😉
1. Blijf werken aan je goede voornemens en wees positief over jezelf
2. Start met een gezond ontbijtje en sla ook de lunch niet over!
3. Doe iets wat je vrolijk maakt
4. Plan een vakantie of een weekendje weg
5. Ga sporten (met hardlopen of fietsen vrolijk je je stemming al op)
6. Lachen is het beste medicijn!
7. Geef liefde door je dierbaren of huisdier een extra knuffel te geven of stuur iemand een kaartje
8. Denk niet alleen aan jezelf en kijk naar wereld om je heen. Sommigen hebben het nog veel zwaarder dan wij/jij!

Gerelateerde berichten