Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

Ontwikkelingen op het werk staan niet stil. Daarom is er voor werkenden en werkzoekenden per 1 maart 2022 een subsidie van maximaal € 1.000 per jaar beschikbaar voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Dit zogeheten STAP-budget kan worden ingezet om te werken aan meer kansen, salaris, plezier of een nieuwe stap in het werk.

Vanaf vrijdagochtend 1 juli om 10.00 uur is het weer mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Met het STAP-budget kunnen werkenden en werkzoekenden met een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Want mensen die blijven leren, hebben meer werkplezier én meer kansen op de arbeidsmarkt.

Met het STAP-budget kun je één keer per jaar tot € 1.000 subsidie krijgen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Het STAP-budget helpt je te blijven ontwikkelen. Om zo meer plezier in je werk te krijgen, meer te kunnen verdienen of nieuwe kansen te krijgen. Of je nu werkt in de horeca, de bouw, de zorg of een andere branche. In de eerste twee ronden was het STAP-budget binnen enkele dagen vergeven.

Hoe vraag je STAP aan?
Er zijn momenteel ongeveer 20.000 cursussen of opleidingen die je kunt volgen. Het is slim om alvast na te denken over welke cursus of opleiding jij wilt volgen en in het scholingsregister te kijken of je daar het STAP-budget voor kunt krijgen.

Om STAP-budget aan te vragen, doorloop je 4 stappen:
1. Meld je aan voor de opleiding, cursus of training die jij wilt volgen. Dat kun je al vóór 1 juli doen. Na je aanmelding ontvang je een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.
2. Ga nu naar het STAP-portaal, vraag een STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs.
3. Na goedkeuring van UVW wordt het STAP-budget uitbetaald aan de opleider en kun je aan de slag met je cursus of opleiding.
4. Binnen drie maanden na het afronden van de opleiding, cursus of training controleert het UWV of de scholing is afgerond en of aan alle eisen voor de subsidie is voldaan.

Gratis scholing via Nederland Leert Door
Je kunt ook gratis online scholing volgen via Nederland Leert Door. Dat is één van de andere subsidieregelingen van de overheid die jou helpt bij het vinden, behouden of veranderen van werk. Het scholingsaanbod van Nederland Leert Door telt ruim 800 opleidingen. Er zijn dit jaar circa 55.000 trajecten beschikbaar.

Let op: in de eerdere ronden was het STAP-budget binnen enkele dagen vergeven. Al een kleine 80.000 mensen kunnen op dit moment een cursus of opleiding volgen via STAP. Alvast goed om te weten: de volgende mogelijkheid om STAP-budget aan te vragen is vanaf 1 september.

Kijk voor meer informatie over het STAP-budget en Nederland Leert Door op hoewerktnederland.nl.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Trending make-up looks

Je bent er vast nog niet mee bezig, maar voor we het weten is...

Lees meer

Puistjes, maar geen acne

Dat puistjes horen bij de pubertijd is een feit, maar puistjes op volwassen leeftijd...

Lees meer

Ondernemende Vrouw 2023

Wie mag de titel ‘Ondernemende Vrouw 2023’ dragen? De genomineerden in de categorie filantropie,...

Lees meer