De meeste schoonheidsspecialisten (58%) hebben het vak van schoonheidsspecialiste gekozen omdat ze ondernemen en huidverzorging leuk vinden. Ze willen graag een doel bereiken en zakelijk succes hebben. Dat blijkt uit een recente poll op www.schoonheidsspecialistennieuws.nl. Een andere belangrijke reden om voor dit vak te kiezen is dat mensen ‘er iets van zichzelf’ in kwijt kunnen, zich goed kunnen ontplooien in het werk, huidververzorging en huidverbetering leuk vinden (30%). Wat anderen van hun werk vinden vinden ze minder belangrijk. De gunstige werkomstandigheden (combinatie werk/prive, parttime werken) zijn veel minder belangrijk om schoonheidsspecialist te worden. 

Movitatie om schoonheidsspecialist te worden

De poll over de motivatie om schoonheidsspecialiste te worden stond in januari/februari 2013 online, de vraag luidde als volgt

Zeg eens eerlijk: wat is voor jou de belangrijkste reden om schoonheidsspecialiste te zijn / worden? Er deden 191 schoonheidsspecialisten mee aan de poll. De antwoorden luidden als volgt.

–  Ik ben schoonheidsspecialiste omdat ik er geld mee kan verdienen of de zekerheid heb van een baan (1%)-  Ik ben schoonheidsspecialiste vanwege de gunstige werkomstandigheden (combinatie werk/prive, parttime werken) (11%)-  Ik ben schoonheidsspecialiste omdat ik ‘er iets van mezelf in kwijt kan’. Ik kan mezelf goed ontplooien in mijn werk, vind huidverzorging/huidverbetering leuk werk en wat anderen van mij vinden vind ik niet zo belangrijk. (30%)- Ik ben schoonheidsspecialiste omdat ik ondernemen en huidverzorging leuk vindt. Ik wil graag een doel bereiken en zakelijk succes hebben. (58%)

Gerelateerde berichten