De meningen van schoonheidsspecialisten zijn duidelijk verdeeld als het gaat om de uitbreiding van diensten van de schoonheidssalon met diensten op het gebied van innerlijke verzorging zoals begeleiding bij afvallen, voedingsadvies of andere gezondheidsadviezen. Een kleine meerderheid ziet deze uitbreiding wel zitten (55%). De meeste schoonheidsspecialisten die positief ten opzichte van deze uitbreiding staan stellen wel als belangrijkste voorwaarde dat ze een goede opleiding hiervoor gevolgd hebben en zichzelf voldoende bekwaam achten. Voor 1 op de 10 schoonheidsspecialisten is alles wat extra omzet oplevert welkom. Overweeg jij ook om je diensten uit te breiden?  Lees dan dit artikel: van schoonheidsspecialiste naar lifestylecoach.

Een kleine minderheid wil niet uitbreiden naar innerlijke verzorging. Deze schoonheidsspecialisten zien zichzelf als echte specialist in huidverzorging of verwijzen klanten door naar andere deskundigen. 

Poll

De poll stond in september | oktober 2010 op www.schoonheidsspecialistennieuws.nl. Er deden 118 schoonheidsspecialisten mee aan het onderzoek. De resultaten van de poll staan hieronder weergegeven.

Vraag:

Van schoonheidsspecialiste naar lifestylecoach? Wat vind jij ervan om de diensten van je salon in uiterlijke verzorging uit te breiden met diensten op het gebied van innerlijke verzorging zoals begeleiding bij afvallen, voedingsadvies of andere gezondheidsadviezen?

Antwoorden

Ja, alles wat extra omzet oplevert is wat mij betreft welkom, 11%Ja, als ik een goede opleiding daarvoor gevolgd heb en mezelf voldoende bekwaam daartoe acht, 44%Nee, dat kost me te veel tijd en moeite 3%Nee, ik zie mezelf als echte specialist in huidverzorging en doe er geen andere dingen bij, 19%Nee, ik zou dat niet in mijn salon willen doen maar klanten doorverwijzen naar andere deskundigen, 23%

Gerelateerde berichten