Nederlandse ondernemers kunnen sinds kort op een nieuwe manier pin- en creditcardbetalingen accepteren zonder vaste kosten of een hoge aanschafprijs. Naast de gebruikelijke pinapparaten is nu ook pinnen met behulp van de smartphone of tablet mogelijk. Het bedrijf Payleven introduceerde onlangs deze nieuwe betaalmethode in Nederland. Saskia Lamens, eigenaresse van schoonheidssalon Smaragd: “Een belangrijke reden voor mij om payleven te gebruiken is dat ik per transactie betaal, dus alleen wanneer ik het gebruik. Omdat de pinfrequentie in mijn salon niet zo hoog is, is payleven voor mij een ideaal alternatief op de dure pinapparaten”.

Ondernemers kunnen vanaf heden op de website van payleven de PIN-reader bestellen voor de introductieprijs van €49 excl. btw (op=op). Dit compacte apparaatje wordt via Bluetooth gekoppeld aan de smartphone of tablet van de ondernemer, die in de payleven applicatie het transactiebedrag en eventueel een omschrijving van het product of de dienst invult. De consument ‘dipt’ vervolgens de pinpas of creditcard in de PIN-reader, en toetst hierop de pincode in. Het betalingsbewijs kan desgewenst per e-mail naar de consument worden gestuurd. Doordat payleven gebruikmaakt van de bestaande internetverbinding (3G of Wifi) van de smartphone of tablet van de ondernemer, is de pinoplossing overal en altijd te gebruiken in Nederland. 

De ondernemer heeft geen vaste maandelijkse kosten of andere verborgen kosten en betaalt verder alleen bij gebruik 2.75% excl. btw transactiekosten. Het betaalsysteem vormt hiermee een laagdrempelig alternatief op traditionele pinapparaten en is vooral voor kleine ondernemers een aantrekkelijke optie. 

Het mobiele pinsysteem van payleven is gebaseerd op EMV-technologie (‘nieuwe pinnen’), de geldende standaard voor pinbetalingen in Europa. Het voldoet hiermee aan de strikte veilgheidsnormen die Visa en Mastercard hanteren. Daarmee is het net zo veilig als een traditioneel pinapparaat. De betaaloplossing is vooral bedoeld voor kleine ondernemers die in de eigen zaak of op locatie bij de klant pinbetalingen willen accepteren. Bij veel schoonheidssalons kunnen klanten inmiddels al met payleven afrekenen. 

Gerelateerde berichten