Ultrashape is een nieuwe manier om lokale vetophopingen te laten verdwijnen. Het is dus zeker  geen manier om gemakkelijk gewicht kwijt te raken. Als je probeert om je figuur te verbeteren door af te vallen leidt dat niet altijd tot de gewenste resultaten. Ook als je een gezond gewicht hebt is het mogelijk dat er op sommige plaatsen vet blijft zitten. Deze  lokale vetophopingen tref je vooral op de buik, de dijen (rijbroek) en in de flanken (de lovehandles). De UltraShape behandeling is ontworpen om deze hardnekkige probleemzones te verwijderen zonder een chirurgische ingreep.

Dennis Bartels, arts bij Medicos, is gespecialiseerd in deze nieuwe behandeling. Voor behandeling

na 2 behandelingen 3,2 cm omtrekverschil"Natuurlijk is het niet zo dat iemand die een flink overgewicht heeft meteen op de behandeltafel komt. Eerst krijg je een intakegesprek met een arts. Die gaat na op welke manieren je al geprobeerd hebt om af te vallen. Ook wordt je bloed geanalyseerd om te kijken hoe het met je stofwisseling, je afweer en je lever is gesteld. Als je (te) veel overgewicht hebt moet je eerst een medisch proteine dieet gaan volgen. Pas als je een aanvaardbaar gewicht hebt bereikt wordt er door middel van een echo precies vastgesteld waar het vet zit en hoe dik die laag is. Vervolgens wordt aan de hand daarvan berekend hoeveel behandelingen je nodig hebt en een offerte uitgebracht".

De UltraShape behandeling is gebaseerd op ultrageluidsgolven die de vetcelmembraan selectief kapot maken waardoor het vet opgenomen en verwerkt kan gaan worden door het lichaam. Omdat het ultrageluid zich uitsluitend op vetcellen richt, zal er geen schade ontstaan aan overige weefsels zoals bijvoorbeeld, huid, bindweefsel, zenuwen of bloedvaten.  "Vooral de buik wordt met UltraShape aangepakt" zegt Bartels, die inmiddels al 90 behandelingen heeft uitgevoerd. Na een enkele behandeling meet men gemiddeld een vermindering van 2 tot 6 cm in lichaamsomtrek. Dit komt overeen met een kledingmaat. Volgens Bartels wordt de UltraShape behandling al 2,5 jaar uitgevoerd in Spanje en zijn er geen bijwerkingen bekend. Meer informatie over deze behandeling bij de leverancier van de UltraShape: Dalton Medical.

Gerelateerde berichten