Of anders gezegd, neem je initiatieven of ben je afwachtend?
Het is bewezen dat als je proactief werkt, je veel meer rendement uit je onderneming haalt! Proactieve ondernemers bedenken vaak acties om klanten te werven. Ze spelen van tevoren in op speciale dagen zoals Valentijn en Kerst maar ook op de komst van nieuwe seizoenen. Ze bedenken acties al ver van tevoren zodat ze in aanloop naar de actie de klant al op de hoogte kunnen stellen.
Neem bijvoorbeeld Valentijnsdag. Klanten komen gemiddeld om de 6 tot 8 weken. Een proactieve ondernemer zal dan zo’n 6 tot 8 weken van tevoren een actie bedenken en de klanten hier ook alvast van op de hoogte brengen. Zo kan de klant alvast nadenken en anticiperen op die actie, bijvoorbeeld door alvast een afspraak te maken. Daar is je eerste resultaat al van proactief zijn, in the pocket! Had je nu tot het laatst gewacht met het lanceren van de actie, was deze afspraak er niet geweest. Proactief zijn werkt dus direct omzet verhogend!
Maak daarom acties altijd ver van tevoren. Zo heb je ook de tijd om reclame te maken voor die acties, het uitgebreid op social media te posten en de klant er op voor te bereiden. Werk vooruit en bereid je altijd goed voor. Dat geeft ook rust en voelt veel beter dan alles op het laatste moment moeten doen. Ik bereid mij ook altijd goed voor. Voor o.a. business meetings, presentaties maar ook voor mijn live sessies maak ik van tevoren aantekeningen, zodat ik niets vergeet en alle punten bij de hand heb die ik wil bespreken.
Als je wilt groeien in je bedrijf en je weet niet goed welke initiatieven je moet nemen, vraag dan om hulp. Hulp vragen is ook proactief zijn en elk initiatief wat je neemt voor je bedrijf levert iets op.
Met als resultaat, een hogere productiviteit en meer winst! Precies wat je wilt voor jou en je beauty business!

Als je nu terugkijkt naar afgelopen jaar, heb je dan het gevoel dat je te weinig tijd hebt gehad om je doelen te bereiken? 

Wil jij groeien als beauty ondernemer en klanten aantrekken die bereid zijn te investeren in hun schoonheid?

SCHRIJF JE NU KOSTELOOS IN VIA ONDERSTAANDE LINK

Gerelateerde berichten