Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

Rimpeltjes, acné, oppervlakkige rimpels en pigmentverkleuringen kun je uitstekend behandelen met microdermabrasie. Microdermabrasie is in feite niets anders dan het ‘slijpen’ van de huid: er wordt een zeer dun laagje huid verwijderd. Omdat de dode huidcellen verwijderd zijn zal de huid veel gladder aanvoelen en er egaler uitzien. Ook is de huid beter in staat om werkstoffen op te nemen. De behandeling is vrijwel pijnloos en mag door artsen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialist worden toegepast. Het is verstandig om eerst een cursus te volgen voordat je deze behandeling zelf gaat toepassen in je salon. 

Hoe werkt microdermabrasie?

In deze video zie je een demonstratie van een microdermabrasie behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd op een gereinigde huid omdat eventuele aanwezige vuildeeltjes de huid kunnen beschadigen.

Een microdermabrasieapparaat bestaat uit een compressor waaruit kleine aluminiumdeeltjes op de huid worden gespoten. Je kunt dit vergelijken met zandstralen. Op deze manier wordt er een heel klein laagje huid afgeslepen. Je kunt de stroom van kristallen goed doseren door de instellingen op het apparaat aan te passen. Het apparaat zuigt de verwijderde dode huidcellen op in een reservoir. De behandeling duurt ongeveer een half uur en kost circa € 50 tot € 75 euro.

Resultaat: een gladde, frisse huid

Microdermabrasie zorgt voor het verwijderen van huidcellen, stimuleert de doorbloeding en daarbij de aanmaak van nieuwe cellen. De huid wordt opgefrist en zorgt daarnaast voor structuurverfijning. Na de behandeling kan de huid lichtelijk gevoelig en rood zijn. Afhankelijk van het gewenste resultaat kun je samen met je klant het aantal behandelingen afspreken. Let erop dat de klant de eerste twee weken niet de zon in gaat; de huid is namelijk een stuk dunner geworden. Raad je klant ook een goede zonnebrandcrème aan en neem deze eventueel op in je productassortiment.

Gerelateerde berichten