Ik ben ooit aan het nagelen geslagen met hier en daar een klantje. Het leuke van nagelen is dat als je het goed doet, je er vanzelf steeds meer klanten bij krijgt. De een heeft een vriendin die ook wel van die mooie nagels wil en de ander heeft een moeder/dochter die na het zien van zoveel moois ook een afspraak maakt. Het is hierbij belangrijk dat je de klant in haar waarde laat en je zeker niet laat verleiden tot roddelpraatjes over andere klanten, want voor je het weet kent de ene klant de andere, want dat is dan een tante van een nicht en haar oom had een zus en die… Nou ja, je snapt het wel. Dus als je dit in acht neemt en natuurlijk niet onbelangrijk, vakwerk aflevert, dan heb je na verloop van tijd een trouw en vast klantenbestand. Het fijne hiervan is….

…. dat je je klant en dan vooral haar nagels door en door kent.

Ik heb er klanten bij waarvan ik bij binnenkomst al weet wat me te doen staat qua nagelen en klanten waarvan ik weet dat ze moeilijk keuzes kunnen maken.

Nu ben ik ook wel een nagelstyliste met heel veel mogelijkheden als het maar gel is of erin of erop verwerkt kan worden. Ook heb ik klanten waarbij ik vooral in de eerste paar behandelingen op zoek moet naar wat ze echt willen en welke gel daar het meest geschikt voor is. En dan bedoel ik met wat ze écht willen niet eens zozeer het uiterlijk van de gelnagel als wel wat spoken ze er allemaal tussentijds mee uit?

Gelnagels zijn niet bedoeld om er betonspetters mee van het behang te krabben of om even die moeilijke sluiting van dat heel erg vastzittende dekseltje van dat overheerlijke schepijs open te maken. Dus vertel op een luchtige manier de do’s en de dont’s aan je nieuwe klanten, maak uiteraard de nagels naar de wens en de behoeftes van de klant en voordat je het weet wordt ze een vaste klant waar je in het beste geval nooit meer vanaf komt!

Ik heb veel klanten die mij echt wel mijn vakantie gunnen, maar eigenlijk dan wel graag tussen hun behandelingen in. Afijn, dat lukt natuurlijk niet altijd want dat zou betekenen dat je dan nooit langer weg zou kunnen dan een weekend. Ga je dan toch van je welverdiende vakantie genieten, gunnen ze het je van harte maar zeggen er wel bij dat ze hopen dat zij het gaan overleven, ik ga ervan uit dat ze het dan niet over zichzelf hebben maar over de nagels.

Daarnaast zijn ze heel blij als je er weer bent en dat is dan weer een van de dingen die het nagelvak zo leuk maken. Tijdens mijn vakantie mis ik mijn werk geen minuut (ik schaam me bijna om het tegen de klanten te zeggen maar doe het lekker wel), maar als ik dan eenmaal bij terugkomst weer aan het werk ben denk ik vaak na enkele klanten alweer: wat heb ik toch leuk werk! 

 

Dit artikel is geschreven door Miranda Boekee. Ze is nagelstyliste en gespecialiseerd in gelnagels

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten