De Beautyspot.nl trade edition is weer voorbij. Hoe heb jij de beurs ervaren? Heb je leuke, nieuwe producten, trends en technieken ontdekt? Ik had hier zelf helaas geen tijd voor. Ik was met maar één doel op de beurs namelijk samen met collega (nagel)styliste en blogger Esther van Elaness en Nails to Have op de Nationale Nagelstudio Battle jureren, die op zaterdag en zondag 9 en 10 april jongstleden gehouden werden.

Deze wedstrijden werden voor het eerst georganiseerd door Beautyspot. Misschien waren er om die reden niet heel veel aanmeldingen. Ik heb begrepen dat alle tips, tricks, aanbevelingen en dergelijke die gegeven zijn omtrent de organisatie van de wedstrijd worden meegenomen zodat het merendeel volgend jaar, mocht de wedstrijd weer georganiseerd worden, alleen maar beter zal gaan. Hopelijk komen er dan ook meer aanmeldingen binnen. De deelnemers die er waren hebben heel hard hun best gedaan. Bij deze nogmaals mijn felicitaties aan alle deelnemers en winnaars!

Ook waren er een aantal presentaties. Die van Anna Noosin, blogger, vlogger, auteur van ‘On Top’ en oprichtster van NSMBL, heb ik helaas gemist wat ik wel jammer vond. Hebben jullie haar presentatie bijgewoond? En wat vonden jullie ervan?

Wel heb ik de presentatie van David  Fowler & zijn vrouw Stefanie mee gemaakt. Wat een talent en wat een strakke voorbeeldnagels werden er gezet. Ik vond het super! Ik werd ook aan het denken gezet. David vertelde en Stefanie liet zien, dat als je een wedstrijd nagel inkort, je een salon nagel over houdt. Daar ben ik het deels wel en deels niet mee eens.

Een wedstrijd nagel is zeer dun, volgens de standaard zoals Stefanie liet zien, zo dun als papier.

Maar ik kan me zo voorstellen dat als je een klant die ruim vier weken met haar nagels moet doen, een nagel zo dun als papier geeft, deze geen lang leven heeft. Ook al zit de apex correct en houden ze zich strikt aan onze verzorgingsregels van onder andere smeren met olie, dan nog kun je deze nagels niet als gereedschap gebruiken en afwassen en tuinieren met zal moeten gebeuren met handschoenen aan.

Ik heb tijdens mijn opleiding de volgende tip mee gekregen; “als je elke set in je salon zet zoals je een wedstrijd set zou zetten dan heb je een nagenoeg perfecte set salonnagels.” Dus met andere woorden, een wedstrijd nagel is gelijk aan een salonnagel. Maar de criteria voor een wedstrijdnagel was qua dikte wel anders, namelijk de dikte van een creditcard, en dat is een stuk dikker dan papier dikte….. Toch?

Ik vraag me dan ook af wat er nu, anno 2016, wordt aangeleerd door de opleidingscentra en bij wedstrijdtrainingen? De creditcard dikte of de papier dikte? Is de papier dikte een criteria die internationaal wordt aangehouden? En welke dikte houd jij aan tijdens je werk in de salon? Laat het me vooral weten, ik ben echt erg benieuwd.

Ook viel het Esther en mij op dat de apex, ook wel bolling van de nagels genoemd, tijdens de wedstrijden acryl bij veel deelnemers niet op het stresspunt lagen, maar een stuk verder naar achter was geplaatst. De apex hoort op het stresspunt te liggen, dus op de plek waar de nagel de grootste kans heeft om te breken, niet iets voor je French als je van een French manicure uit gaat. Bij een nabehandeling wordt de bolling dan weer hersteld omdat deze is uitgegroeid en verder op de nagel ligt.

Bij de meeste nagels lag de apex dicht bij het eponychium, (in de volksmond nagelriem) of eigenlijk tussen het eponychium en het stresspunt. Ik zie dit ook heel vaak op social media zoals Instagram en Facebook voorbij komen. Het kan logisch zijn; plaats de apex wat meer naar achter en op het moment van opvullen, 3 à 4 weken later, zit hij precies goed. Het enige nadeel hiervan is dat je vooraf natuurlijk meer kans hebt op breuken.

Hierbij vraag ik me af; is dit een trend? Is het nu ‘hot & happening’ om de apex voor het stresspunt te plaatsen of is dit een nieuwe techniek en/of methode? Wat heb jij tijdens je opleiding geleerd? En hoe plaats jij de apex? Leg jij hem bij een nieuwe set voor of op het stresspunt?

Wij (ik mag in dit geval ook namens Esther spreken) kijken uit naar jullie antwoorden en meningen over het bovenstaande.

Tot volgende maand!

Saida Kouwenhoven

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten