Hoe lakken we dit najaar onze nagels? En zijn er nog andere nageltrends die we niet mogen missen? We vroegen het Anja Happé-Lensen, directrice en nagelexpert van OPI Nederland, en aan Pepijn Borrèl, internationaal nailart trainer bij Magnetic. De 5 belangrijkste nageltrends voor de herfst-winter 2014-2015 voor je op een rijtje.

Trend 1: nagellak in de kleuren van juwelen
Volgens Anja Happé bestaan de trendcollecties vooral uit bruin-, karamel- en paarstinten, aangevuld met sprekende kleuren zoals turkoois en koraal/roodtinten. Ook Pepijn Borrèl beaamt dit. “Donkere juweelachtige kleuren; diepgroen, donker blauw, warm paars/roze ondersteund door altijd populaire tinten zoals rood en donkerbruin zijn hot”. Gebruik niet voor alle nagels dezelfde kleur, maar combineer kleuren met een afwijkende en opvallende kleur op enkele nagels.”

Foto: Nordic collection OPI: kleur how great is your Dane

Trend 2: natuurlijke nagels 
Op de catwalks van de toonaangevende modehuizen deden de natuurlijke nagels, die kort of middellang werden gedragen,  het goed. Anja Happé: “De vorm van de nagel varieert:  we zien dat jonge meiden hun nagels iets langer dragen dan de oudere dames. Nude tinten als perzik, zachtroze en melkachtig wit worden dit seizoen glanzend gelakt. Gelcolor van OPI, een langhoudende kleur met intense glans die, afhankelijk van de conditie van de natuurlijke nagel die twee weken perfect zitten is hiervoor zeer geschikt”.

Foto: Beautygeek

Trend 3: ovaal- en amandelvormige kunstnagels
Pepijn Borrèl: “Nadat de afgelopen jaren de focus echt heeft gelegen bij Gelpolish behandelingen, dus een semi permanente kleurlaag over de natuurlijke nagel, zien we nu dat de kunstnagels weer een comeback maken. Dit betekent dat er ook weer langere nagels gedragen worden in “natuurlijke” vormen zoals ovaal en amandel. Ook de rechte nagel is nog steeds populair. We zien dat door de komst van verstevigende producten zoals Reinforcing Powder ook de Gelpolish nagels langer gedragen kunnen worden. Doordat er weer langere nagels gedragen worden is ook French Manicure weer populair bij klanten, in een natuurlijke versie (een witte top) maar bijvoorbeeld ook in glitter.

 Foto: Katie Does Nails

Trend 4: halve maan nagels  
Een nieuwe trend die vooral bij nagelbloggers tegenkomen zijn de halve maan nagels waarbij het halve maantje in je nagels in een andere kleur wordt gelakt dan de rest van de nagel. Komend najaar kies je vooral voor de gewaagd combinaties: kies voor een onderkleur en versier je nagels met vrolijk gekleurde stipjes en bloemen

Foto: Magnetic Nails

Foto: ChalkboardNails

Trend 5: nailart met textuur en glitters 
Pepijn Borrel: textuur blijft een belangrijk kenmerk in de mode en dus ook op de nagels. Dit jaar is de textuur grover dan voorgaande jaren. Een nieuw product is sugarlook powder waarmee je een grof suikereffect (reliëf) op de nagels kunt aanbrengen. 
Als de klant kiest voor glitter zijn dit vooral grove glitters. Deze laatste trend zien we ook veel in nagellak, hele grove glitters die na het lakken ook grof opdrogen. Een trend die we ook steeds vaker zien is het decoreren met strass stenen in verschillende groottes en kleuren. Dit gebeurt zowel bescheiden als zeer extravagant.

 Bron: Magnetic Nails

Gerelateerde berichten