n februari stond New York in het teken van de najaarstrends van 2016. Tijdens New York Fashion Week paradeerden modellen over de catwalk, gehuld in de herfst- en wintertrends volgens de designers. Wat zijn de 10 voorspellingen op trendgebied voor de nagels?

1.Donker

Donkere nagelkleuren vormden de eyecatchers bij onder andere J. Mendel, Lela Rose en Rag and Bone. Van donkergrijs tot zwart, van een matte tot een glanzende afwerking.

2.Nude

De nude-trend zet ook dit najaar door. Dat was onder meer te zien tijdens de show van Narciso Rodriguez, Boss, Derek Lam, Karen Walker en Suno. Het kleurengamma varieert van beige tot bruin, aarde- en mostinten, maar ook bleke pastels. De vormen zijn kort en natuurlijk, met eventueel een kleine verlenging.

3.Fading met glitter

Op de catwalk van Carmen Marc Valvo waren de nagels van de modellen voorzien van een nude-tint met een gouden glitterfading. De nagels zijn hierbij iets verlengd, maar trekken qua vorm niet de aandacht. Nicholas K koos voor matzwart in combinatie met een bronzen fading.

4.Nail art

Bij de show van The Blonds en Jerome spatten de nagels van de modellen regelrecht van de catwalk af. Lange verlengingen en felle tinten met nail art op alle tien de nagels voeren de boventoon. Denk bijvoorbeeld aan magenta, folies met uitsparingen (bijvoorbeeld stervormen), veel (Swarovski-)steentjes, stripings, maar ook matzwart in combinatie met zilver of goud.

5.Accent

De natuurlijke nagel was in New York ook dit jaar nog steeds erg populair. Veel designers gaven de nagels een accent, maar hielden de look naturel. Bijvoorbeeld bij Taoray Wang: natuurlijke nagels met een nude-lak en een verticale streep in het midden van de nagel. Bij Delpozo zijn de natuurlijke nagels slechts voorzien van een glanslaag met daarop ook weer een verticale streep. Jenny Packham koos voor babyroze en gouden sterren op enkele nagels en Rebecca Minkoff en Tibi gingen voor horizontale strepen.

6.Bordeauxrood

Volgens trendwatchers is bordeauxrood dé trendkleur voor het najaar. Deze volle, warme kleur was onder meer te zien bij Rodarte. Kate Spade koos voor vuurrood.

7.Puur natuur

Jason Wu besloot deze keer om de natuurlijke nagels van zijn modellen alleen te voorzien van een glanslaag.

8.Metallic

Metallic lijkt elk seizoen en elk jaar een terugkerend thema te zijn. Zo ook bij Jeremy Scott. Hij gaf de (iets verlengde) nagels van de modellen een perzikkleurige metallic-lak. Jill Stuart ging niet voor verlenging, maar wel voor goud metallic en Roland ging voor verlenging en zwartzilveren metallic eyecatchers.

9.Mat en glanzend

Geen nieuwe trend, maar wel een blijvertje: nail art met glanzende en matte delen. Onder andere te zien bij de show van Jonathan Simkhai en Novis.

10.Color Popping en Fluffy Nails

Nagels als snoepjes en om te aaien! Bij de modellen van Libertine had elke nagel een andere opvallende kleur, van zeeblauw tot zonnig geel, koraalrood en zuurstokroze. Andere modellen hadden pluizige wolletjes op de nagels in sneeuwwit op een witte ondergrond.

International CND Education Ambassador Debbie Hehanussa neemt je tijdens Beautyspot Live Edition (10 t/m 12 september) mee naar de wereld van hét evenement op fashion gebied: De New York Fashion week. Kijk, doe ideeën op en ga daarna zelf aan de slag in de Learn & Play area’s van het theater van BeautyXL op zaterdag 10 en zondag 11 september.

Bekijk hier het volledige programma van het Nageltrends theater van BeautyXL en regel je kaartjes voor Beautyspot.nl live edition.

Gerelateerde berichten