Teva Nederland is de officiële distributeur van het natuurlijke huidverzorgingsmerk Ahava in Nederland. Tot op heden bediende Teva Nederland alleen de Nederlandse apotheken met het merk Ahava. Vanaf oktober 2012 richt Teva zich ook op de markt voor de schoonheidssalons & spa´s. In Nederland is het merk Ahava al 20 jaar bekend bij diverse beauty salons. Teva gaat de distributie nu groter en professioneler opzetten en wil Ahava hiermee optimaal onder de aandacht brengen van de consument.

Wereldwijd succes van Ahava

Ahava is Hebreeuws voor ‘liefde’. Dit is heel toepasselijk omdat dit natuurlijke mineraalrijke huidverzorgingsmerk is ontstaan uit liefde voor de bijzondere Dode Zee. In de jaren ‘80 ontdekten drie kibboetsen de wereldwijde behoefte voor de unieke cosmetische voordelen van Dode zee mineralen. Mensen uit heel de wereld probeerden modder mee te nemen om thuis van de mineralen te genieten. Inmiddels worden de producten van Ahava in ruim 30 landen verkocht, heeft het merk vele internationale beauty awards gewonnen en zijn er 15 Brand Concept Stores in o.a. Londen, Berlijn, Singapore, Budapest en Tel Aviv. 

Teva Nederland & Dead Sea Laboratories

Teva Nederland hoort wereldwijd tot de top 15 farmaceutische bedrijven en is gespecialiseerd in onder andere geneesmiddelen en voedingssupplementen. Teva heeft al ruim drie jaar een succesvolle samenwerking met Dead Sea Laboratories (DSL), de producent van Ahava in Israel. DSL is de enige producent die voor cosmetisch gebruik uit de Dode Zee mag putten. Behoud van het milieu is van groot belang voor DSL en Teva Nederland. DSL investeert veel in onderzoeken, ontwikkelingen en testen om de therapeutische werking van mineralen op de huid te bestuderen. DSL beschikt over geavanceerde laboratoria om Dode Zee mineralen te onderzoeken en daarnaast wordt de doeltreffendheid van de producten nogmaals in externe laboratoria getest.

Ahava Partnership Programma

Teva Nederland heeft voor de salons & spa’s het Ahava Partnership Programma ontwikkeld. Dit unieke programma heeft als doel om het professionele kanaal optimaal te bedienen en Ahava tot een groot succes in iedere salon of spa te maken. 

Gerelateerde berichten