Morgen is het zover en ligt de nieuwste editie van De Beauty Professional bij abonnees en ANBOS-leden in de brievenbus. Voor deze editie maakten wij een cover met Anita Witzier en Malu Wilz. De film hiervan is vanaf morgen ook op Beautyspot.nl te vinden. In het magazine lees je meer over het make-up merk en haar nieuwste lijn voor 50-plussers: ‘Timeless Beauty’.

Wat je verder kan verwachten?

 

* Het effect van microneedling

Tien jaar jonger en een perzikhuidje met naaldenprikjes. Door Esther Bode-Scholte

In de beautywereld zijn hypes niet weg te denken. Het komt en het gaat. Microneedling kwam op de markt en is er – na jaren – nog steeds. Een blijvertje dus. Beautyprofessionals én hun klanten zijn dan ook laaiend enthousiast over de methode die rimpels, littekens, hyperpigmentatie en acne te lijf gaat. Er komt geen Botox of laserapparatuur aan te pas en binnen een paar dagen ben je weer fris en fruitig en egaal als nooit tevoren, zo schijnt. Voor dit artikel spraken wij met verschillende experts op dit gebied. Wat is er nieuw? Wanneer behandel je niet? En hoe zit het met de regelgeving? Wij spraken met verschillende experts op dit gebied.


*Huidkennis: Een droge of een gedehydrateerde huid? 
Hoe analyseer je het beste een huidtype? door Lorette van ’t Hoff. 

In de winter bezoeken veel consumenten de salon met de vraag of er iets gedaan kan worden aan hun droog aanvoelende of vochtarme huid. Met de verandering van het seizoen en de verwarming die weer aangaat, hebben veel mensen last van een droge huid. Verzorgingsproducten vind je voornamelijk aan de hand van het huidtype. In de regel zijn er drie categorieën: droog/gevoelig, normaal/gecombineerd of een vette huid. Welk huidtype iemand nu precies heeft, is soms lastig vast te stellen. Bovendien is het vaak onduidelijk, als we spreken over een droge huid, of het nu gaat om een vetarme of een lage vochtigheid van de huid. Consumenten kiezen vaak een veilige weg en kopen liever iets voor de gevoelige of gemengde huid. Hoe analyseer jij en hoe zit het nu precies? Je leest het in de aankomende editie.


* Aromatherapie: Wat doet geur met ons?

Door Drs. Harmen Rijpkema

We beseffen het niet, maar wij ruiken de hele dag door. Geuren zijn overal om ons heen. We zijn alleen ontwend om te vertrouwen op onze neus en zijn ons niet altijd bewust van geuren. Maar we reageren wel op geur, zelfs als we geur niet bewust opmerken. Geur speelt dus een ongemerkte, maar zeer belangrijke rol in ons leven. Als je een nieuw verzorgingsproduct uitprobeert, wat doe je dan als eerste? Juist, je ruikt er aan. Is de geur niet aangenaam, dan zul je het product waarschijnlijk niet kopen. Aromatherapie is in feite het bewust gebruiken van (natuurlijke) geur. Dat kan zijn om een bepaalde sfeer te scheppen, maar het kan ook zijn dat met een bepaalde essentiële olie een gerichte therapeutische actie wordt ingezet. Bij aromatherapie worden, of je het nu wilt of niet, lichaam en geest beïnvloed. Iedereen kent de invloed van geur. Ga maar eens bij jezelf te rade en haal een geur van vroeger naar boven. Bijna zeker gaat deze herinnering samen met een gevoel of emotie. Lees verder in De Beauty Professional wat geur verder ons doet!


* Magnesium, ook voor de huid

Door Drs. A.M. Kruyswijk- v.d. Heijden, arts

Magnesium is op drie na het meest voorkomende mineraal in ons lichaam en is een essentiële voedingsstof, dat wil zeggen dat ons lichaam het niet zelf kan maken. Magnesium moet dus uit de voeding opgenomen worden, en is aanwezig in groene groenten (spinazie, romeinse sla, boerenkool, snijbiet, bietengroen, spruitjes, raapstelen, broccoli) en noten en zaden (pompoenzaad, sesamzaad en zonnebloempitten, amandelen, cashewnoten, paranoten); daarnaast in donkere chocola, avocado en biologische yoghurt. Er zijn ook dierlijke bronnen van magnesium, vooral vis zoals zalm, makreel en heilbot. Magnesium vervult een groot aantal functies, waaronder als hulpstof bij meer dan 300 enzymatische reacties in al onze cellen, met name van hart, spieren en nieren. Wat doet het met de huid? Dat leer je allemaal in dit artikel!

Verder

*Trendartikel van Renske Mennen over de lifestyle en beautytrends van nu.
* Privestorm, hoe ga je zakelijk om met priveproblemen?
* Onderzoek: Wat doet stikstof met de huid?
* Diverse expertcolumns!
* Care Cosmetics kerstborrel & nieuws
* en nog veel meer!

Veel lees- en leerplezier!

Ben je nog geen abonnee en geen ANBOS-lid?? Mis geen editie meer en hou je kennis op peil met deze supergave aanbieding: 

Ontvang 12x De Beauty Professional +
een compleet verzorgingspakket van Dermo28 t.w.v. 234 euro!
Voor maar 79,50 euro

Klik hier of bel 070-2211944 (ma t/m vrij 9:00 – 17:00)

 

Dermo28 is een Italiaans derma-cosmeceutisch merk voor cosmedische huidverbetering en anti-aging. Het is een echt salonmerk met salonbehandelingen en aanvullende producten voor thuisgebruik. 

 

 

 

Gerelateerde berichten