Op nagelgebied kan het soms niet gek genoeg zijn. Creatieve nagelstylisten wereldwijd komen met de ene na de andere waanzinnige, soms hilarische trend. De laatste hit op Instagram is de weed nail, waarbij echte wietblaadjes worden verwerkt in nail art-designs. Je zou misschien denken ‘typisch Nederlands’, maar niets is minder waar. Deze trend is namelijk afkomstig uit Amerika. Zal deze trend Nederland ook veroveren?

Amerika

Nagelstyliste Louisiana Pham is de eigenaresse van Orchid Nail Lounge in Santa Clara, Californië. Ongeveer twee jaar geleden vroeg een van haar vaste klanten of ze wietplantjes wilde maken op haar nagels. De vrouw gebruikte zelf wiet voor medicinale doeleinden. Omdat Pham niet wilde dat de nail art erg cartoonesk zou worden, vroeg ze haar klant om wat wiet mee te nemen. Die verwerkte ze vervolgens in het design. Pham vertelt dat de vraag naar dit design in haar studio inmiddels is gegroeid, maar dat klanten wel hun eigen (legale) wiet mee moeten nemen. Ze heeft geen wiet op voorraad in haar nagelstudio.

Instagram

Toen Pham de nail art twee jaar geleden creëerde, had ze geen idee dat het design al eerder was verzonnen door andere Amerikaanse nagelstylisten. Toch heeft het even geduurd voordat deze vorm van nail art echt werd opgepikt en nu wordt Instagram overspoeld met foto’s van Weed Nails. Je vindt onder de hashtag #weednails veel designs van over de hele wereld die het beroemde plantje in de spotlight zetten.

Nederland

Amerika is op veel gebieden een koploper qua trends en veel trends vanuit Amerika komen (uiteindelijk) ook naar Nederland. Wat denk jij, zal deze trend worden opgepikt door Nederlandse consumenten en nagelstudio’s? Zouden jouw klanten deze trend kunnen waarderen?

Benieuwd hoe je Weed Nails maakt? Bekijk dan deze tutorial:

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten