Ben je helemaal dol van een drankje? En heb je er wel eens over nagedacht om dat drankje om te toveren in een nail art? Dat is wat er is gebeurd met de Unicorn Frappuccino van Starbucks. Is dit de nieuwste nail art-trend?

Schattig drankje

Ik ben een koffieleut en kan echt genieten van mijn kopje cappuccino. In mijn allereerste column voor Beautyspot ‘Service, lekker belangrijk’ schreef ik er al over. Ik kan me er dus iets bij voorstellen dat iemand een favoriet drankje heeft dat de creativiteit aanwakkert. De Unicorn Frappuccino van Starbucks had dat effect op heel veel mensen. Niet per se vanwege de geweldige smaak, meer omdat het drankje er ontzettend schattig uitziet. De limited edition Unicorn Frappuccino werd in april voor een aantal dagen op het menu gezet in Amerika en mensen waren laaiend enthousiast. Het bleek een ware caloriebom, maar dat mocht de pret niet drukken. Het had allerlei zoete kleuren – zoals roze, geel, groen en blauw – door de toegevoegde suikers en siropen. Daarnaast bevatte het drankje ijs, melk en een flinke dot slagroom. Op de slagroom zaten gekleurde sprinkles, die volgens Starbucks het best omschreven konden worden als ‘fairy powder’. 

Inspiratie voor kapsels en nail art

Het drankje was zo populair, dat creatievelingen enorm werden geïnspireerd. Zo ontstonden er Unicorn Frappuccino-kapsels en -nail art designs. Instagram werd (en wordt nog steeds) overspoeld door allerlei Unicorn Frappuccino-foto’s van haar- en nagelartiesten wereldwijd. The Nail Hub op Instagram zei erover: ‘Zo’n schattig drankje heeft bijpassende nagels nodig.’ De nagelartiest achter The Nail Hub creëerde de Unicorn Frappuccino-nail art door kleurrijke ‘swirls’ op haar nagels te schilderen en glitter toe te voegen. Natuurlijk mochten een handgeschilderde afbeelding van het hele drankje inclusief rietje en een toef slagroom niet ontbreken. 

#unicornfrappuccino

De Unicorn Frappuccino was niet in Nederland verkrijgbaar, alleen in Amerika. Instagram kent geen grenzen en de foto’s met de hashtag unicornfrappuccino bleken een wereldwijde inspiratie voor nagelartiesten die er hun eigen draai aan geven. 

Benieuwd naar de nagels? Op Instagram staan verschillende van deze kleurrijke creaties.

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten