Welke lichaamsdelen kun je laten ontharen in de schoonheidssalon, op welke manier en wat is dan de prijs van die behandeling? Op die vragen geeft het Onderzoek ‘Ontharen in de schoonheidssalon’ een antwoord.

Uit onderzoek onder leden van het Beautyspot.nl trendpanel blijkt dat bijna alle schoonheidsspecialisten het ontharen van wenkbrauwen, bovenlip, kin, oksels, onderbenen, bovenbenen of de bikinilijn van de vrouw als behandeling aanbieden in hun salon. Mannen kunnen voor het ontharen van lichaamsdelen bij veel minder beautyprofessionals terecht. Het ontharen van de rug wordt door 59% van de schoonheidsspecialistes aangeboden en het haarvrij maken van de borst bij 41%. Mannen die een Boyzilian willen of hun bilnaad willen laten ontharen, kunnen bij slechts 11 procent van de professionele schoonheidsspecialistes terecht. Het volledig ontharen van de vrouwelijke schaamstreek is bij 26 procent van de schoonheidsspecialistes mogelijk. Nog steeds een klein percentage, maar duidelijk hoger dan dat van de mannen. Bekijk hier de resultaten van het onderzoek. Nog leuker is om zelf de infographics te downloaden en te delen via je eigen Social Media. Download de infographics van het ontharingsonderzoek (PDF) Man | Vrouw

Welke methode voor ontharen

Bij 72% van alle ontharingsbehandelingen gaat het om het harsen van lichaamsonderdelen, dit is dus veruit de meest gebruikte ontharingsmethode in de salon. Op de tweede plaats staat sugaring, een methode waarbij met behulp van suikerpasta wordt onthaard, met 13%. Op de derde plaats met 12% staat het definitief ontharen met behulp van IPL of laser. Andere methoden zoals elektrisch epileren, ontharen met een pincet of met een touwtje worden veel minder gebruikt of alleen op specifieke onderdelen van het lichaam toegepast.

Waarom geen mannen ontharen in de salon?

Hoe komt het dat mannen voor het ontharen van hun rug, schouders of borsthaar bij veel minder schoonheidsspecialiste terecht kunnen? Hebben schoonheidssalons nu eenmaal meer vrouwelijke klanten dan mannelijke?

Misschien vinden mannen het zelf gewoon niet prettig om zich in een schoonheidssalon te ontharen omdat het een pijnlijke behandeling kan zijn, zeker als het om de schaamstreek gaat. Bovendien moeten ze zich letterlijk blootgeven aan de (meestal vrouwelijke) behandelaar en daar hebben ze toch vaak moeite mee. Zijn het dan toch nog watjes?

De reden om geen mannen te ontharen kan ook een bewuste keuze zijn van de beautyprofessional zelf. Sommige schoonheidsspecialistes vinden een man in de salon niet prettig, zeker niet als ze alleen werken. Ze zijn bang dat er mannen zijn die een dubbele agenda hebben en meer willen dan een gewone massage of gezichtsbehandeling. Als je je niet fijn hierbij voelt, zorg er dan voor dat er nog iemand anders aanwezig is in je salon of maak de afspraak niet.

Gerelateerde berichten