Sinds kort is er een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels die nagenoeg 100% schimmeldodend is, PACT-Schimmelnagel Therapie. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie is doeltreffend en pijnloos zonder bijwerking. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend zegt Jaqueline Kollman, pedicure uit Kortenhoef. 

Voor behandeling

  

Na behandeling

PACT is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden. Deze behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten; het voortraject, de eigenlijke PACT-behandeling en het natraject. In het voortraject moet eerst door een ‘voetenspecialist’ (pedicure, podotherapeut, podoloog) worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn namelijk schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een Hoornnagel of een Psoriasis-nagel. Daarom wordt bij twijfel eerst een stukje nagel opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium voor onderzoek. 

Jacqueline Kollman: "Mijn passie is om mensen met schimmelnagels te helpen daar vanaf te komen en tot op heden maakte ik daarbij gebruik van professionele producten zoals sprays en tincturen. Sinds eind vorig jaar is er iets nieuws bijgekomen, PACT Schimmelnageltherapie, die mensen binnen 4 weken weer gezonde nagels geeft. Dat betekent niet dat er direct een prachtige nieuwe nagel zichtbaar is, maar wel dat alle aanwezige schimmels, gisten en bacteriën gedood zijn. Deze nieuwe therapie pakt alle soorten schimmels, gisten en bacteriën aan, terwijl tincturen, smeersels, sprays en medicatie slechts een bepaalde groep aanpakken. Vanaf het begin van de behandeling kan de eigen nagel weer gezond kan uitgroeien. Het zijn 4 salonbehandelingen binnen 1 maand, een enorme tijdwinst dus. Ik bied de therapie als een van de eersten in Nederland aan en de resultaten zijn echt goed. De klant hoeft zelf nauwelijks iets te doen, behalve het inspuiten van de schoenen met een antischimmelspray. Een mooiere therapie om sneller van schimmelnagels af te komen is er volgens mij dan ook niet. Ik ben er trots op dat ik de methode kan aanbieden en wil dit graag delen. Er namelijk ontzettend veel over te vertellen hoe je dit probleem wel degelijk kunt aanpakken, maar dan wel op de juiste plek. Niet bij de huisarts, maar bij een gespecialiseerde pedicure"

Gerelateerde berichten