In Rotterdam is er sinds kort een beautysalon voor kleuters. Vanaf vier jaar zijn meisjes welkom voor een uitgebreide behandeling. Er zijn allerlei beauty-arrangementen, maar ook losse behandelingen, zoals een spa luxe en een fotoshoot. Uit een poll op www.schoonheidsspecialistennieuws.nl blijkt dat de meeste schoonheidsspecialisten dit aanbod pedagogisch onverantwoord vinden (79%) en slechts een minderheid vind dit een schattig initiatief.

Voorstanders vinden dat het normaal is dat jonge meisjes "experimenteren" met dingen als make-up, kleding van hun moeder en dat soort dingen. Dat hoort bij de ontwikkeling, en het willen lijken op hun moeder. 

Diverse organisaties die opkomen voor de belangen en rechten van kinderen vinden dit een trend die zo snel mogelijk de kop moet worden ingedrukt. Volgens hen worden kinderen op deze manier op heel jonge leeftijd al veel te volwassen. 

De poll stond in juli / augustus 2012 online en de vraag luidde als volgt.Primeur in Nederland: in Rotterdam is er sinds kort een beautysalon voor kleuters. Vanaf vier jaar zijn meisjes welkom voor een uitgebreide behandeling. Er zijn allerlei beauty-arrangementen, maar ook losse behandelingen, zoals een spa luxe en een fotoshoot. Wat vind jij hiervan? Er deden 66 bezoekers mee aan de poll.

Gerelateerde berichten