De BTW verhoging zal per 1 oktober 2012 van 19% naar 21% verhoogd worden. Vanaf dan geldt voor je beautybehandelingen en de verkoop van je artikelen het verhoogde tarief. Uit de poll op www.schoonheidsspecialistennieuws.nl blijkt dat bij 80% van de salons dit verhoogde tarief zal worden doorberekend in de prijzen van de behandeling. Ruim een derde van de schoonheidsspecialisten (38%) gebruikt de BTW verhoging zelfs om de prijzen een beetje naar boven af te ronden. Een op de vijf salons rekent de BTW verhoging niet door in de consumentenprijs. Mocht je er voor kiezen om de BTW verhoging niet door te berekenen aan je klanten, communiceer dat dan ook. Vertel dat je prijzen niet verhoogd worden, zo krijg je een beetje goodwill bij je klanten. 

De poll stond in juni 2012 online op www.schoonheidsspecialistennieuws.nl en er waren 131 respondenten. De vraag en antwoorden luidden als volgt:Als de BTW op 1 oktober wordt verhoogd van 19% naar 21%, pas jij dan de prijzen in je salon aan? Stel dat je voor een bepaalde behandeling nu 45 Euro vraagt (inclusief 19% BTW), wat gaat deze behandeling dan op 1 oktober kosten? 

– Nog steeds 45 Euro, ik reken de BTW verhoging niet door in mijn consumentenprijs (20%)- Deze behandeling gaat dan 45,75 Euro kosten (inclusief 21% BTW) (42%)- De prijs van deze behandeling gaat meer dan 45,75 Euro kosten. Ik rond de prijzen meteen een beetje naar boven af, komt me goed uit (38%)

Gerelateerde berichten