Stilletjes zat ze uren in de vensterbank, mijn dochter. Met haar neus tegen het raam geplakt tekende ze met haar adem poppetjes op het raam. Uren kon ik hiervan genieten. Mijn kleine wildebras werd rustig van de regen en ik… eerlijk gezegd ook, nog steeds. Omdat je dan gewoon even helemaal niets hoeft. Inmiddels is mijn dochter twintig en zijn we druk, druk, druk. Ons plan is om deze winter de regenachtige dagen als goed excuus te gaan gebruiken om samen meer te tutten, te genieten, onze dromen te delen en daarvoor hebben we onze ideeën verzameld. We delen ze hier graag met je.

1. Een beautymiddagje

Als het pijpenstelen regent is niets zo het heerlijk dan jezelf in de watten te leggen. Neem een heerlijk masker, geniet van een ontspannend voetenbad of geef jezelf een uitgebreide verwenmanicure. Strijk neer in een bank vol kussens, zet het badje klaar en geef elkaar een manicure met mooie gelakte nagels! Je kunt natuurlijk ook nog naar je badkamer hollen en in je make-up tas snuffelen of je leuke kleuren tegenkomt. Op Pinterest doe je voldoende inspiratie op om een geweldige en knallende make-up look te creëren. 

2. No make-up

Voor veel vrouwen is een dag zonder make-up een grote uitdaging, maar helemaal niet zo’n slecht idee op dagen dat het regent. Natuurlijk even wennen, als je normaal iedere dag wel iets van make-up gebruikt, maar voor een regendag en niet naar buiten hoeven is het ideaal. Je kunt je gezicht natuurlijk extra verwennen met een fijne gezichtsmassage. Wanneer doen we dit nu eens voor onszelf, bijna nooit toch? 

3. Bewegen

Wanneer je beweegt maakt je lichaam het stofje endorfine aan, dat ervoor zorgt dat je je energieker en vrolijker voelt. Maak vroeg in de ochtend een lange wandeling in de regen. Het is vooral het psychologische effect dat lopen in de regen zo gezond maakt. Het werkt rustgevend door de stilte die erbij hoort (er zijn weinig mensen buiten) en het bijna hypnotiserende geluid van vallende druppels op de regenkleding. Ook de natuur ziet er anders uit. Het glinstert meer en de kleuren worden intenser. Vergeet niet je huid goed te beschermen!

4. De druilerige-dag-doos

Ik houd van ’echte’ boeken en ’echte’ magazines. Gewoon bladeren door een pagina om te slaan in plaats van te swipen over een touchscreen. Of ben ik nu ouderwets? Als voorbereiding op een heerlijke druilerige dag verzamel ik alvast mooie tijdschriften en fijne boeken in een doos: de druilerige-dag-doos. Op zo’n dag als dit pak ik dan die doos! En vergeet je nieuwe pyjamabroek, je wollen sokken en de warme (kruiden)thee niet. 

5. Focussen, geven en vertellen

Ik houd van de winter. In deze tijd keren we meer naar binnen, omdat de dagen kouder en korter zijn. Eenmaal binnen worden we uitgenodigd om te kijken waar we aan willen werken om meer innerlijke rust te krijgen. Om meer inzicht te krijgen en je te laten inspireren is het ontzettend leuk om te leren werken met inzichtkaarten. Er wordt wel gezegd dat je niet voor jezelf de kaart mag leggen, maar dat is klinkklare onzin. Inzichtkaarten zijn bij uitstek geschikt als hulpmiddel bij alle vragen en keuzes die je op je levenspad tegenkomt. 

En nu maar hopen op veel regenachtige dagen!

Natascha Koningsveld

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten