Rima Lievers vind het leuk om te vertellen hoe zij haar eigen Massage&Beauty Studio is gestart in Enschede. Wij luisteren graag! "Toen ik klaar was met mijn opleiding als schoonheidspecialiste werkte ik een tijde in een beautysalon. Al heel gauw had ik door dat dat niet mijn ding was. Ik wilde iets anders als een ‘standaard’ schoonheidssalon, maar ik wist niet wat of hoe…  Ik kreeg een nieuwe relatie en al heel gauw werd ik zwanger. Alles verliep heel anders dan in mijn dromen. Het werd ‘Huisje boompje beesje’ en ik werkte 10 jaar voor een baas. Dát was een veillige manier van inkomsten met een gezin. Door mijn drukke bestaan als moeder vergat ik mijn droom. Met de 2e op komst werd het steeds drukker en ik dacht geen moment meer aan een eigen bedrijf. Ik vond dat je als moeder eigenlijk thuis al een bedrijf moest runnen, en dat viel me al heel zwaar.

Toen de oudste wat zelfstandiger werd zag ik het licht weer schijnen. Het huis wat we hadden gekocht is erg groot en heeft ruimte genoeg. We wonen op de 2e verdieping en beneden hebben een complete hobbykamer, garage, tuin, en eigen toilet.  Ik zou graag weer beginnen, maar ik was niet bereid om grote investeringen te doen of veel geld te lenen. Dat vind ik zo jammer van het geld, je moet alles terugbetalen, je maakt geen winst en dan heb je nog niet het gevoel dat je écht aan het verdienen bent. Bovendien wilde ik geen risico nemen, en al helemaal niet met een gezin erbij. 

Start van de salo

nIk haalde mijn oude massagetafel tevoorschijn gehaald en heel primitief ben ik in de hobbykamer begonnen. Ik vroeg aan een vriendin of ze een leuk logo kon bedenken en een andere vriend heeft dit bewerkt op de computer. Omdat ik 10 jaar verkoop en marketing ervaring heb, was het niet moeilijk voor me om mezelf te promoten. Je moet gewoon lef hebben en geloven in jezelf! Ik bestelde visitekaartjes en verspreidde folders. Bij elke winkel/supermarkt/advertenties zag je wel een kaartje van me liggen. Ik ging langs markten, de stad in, overal echt overal zag je mijn kaartjes liggen. Op de meest goedkope manier! De eerste klanten kwamen binnen en van dat geld kon ik mooi sparen. 

Na mijn parttime job scheurde ik naar huis en ging ik mijn klanten masseren. Maar het was heel zwaar, 2 banen en kids erbij. Elke dag werkte ik van 14:00 tot 17:00 en daarna behandelde ik van 18:00 tot 22:00 de klanten in de studio. Ik was kapot …maar ik geloofde in mijn concept en ging ervoor. Plots werd ik ’s nachts wakker en had ik weer een te gek idee voor de massagestudio! Als ik voldoende geld gespaard had kon ik het besteden om van de hobbykamer een mooie ruimte te maken. Behangen, schilderen, keuken erin. Steeds stukje bij beetje de studio iedere maand een beetje mooier maken. 

Na ongeveer 3 jaar kon ik de drukte niet meer aan en mijn parttime werk beviel me niet meer. Ik geloofde in mijn concept en ik was de enige wellness massagestudio in Enschede met goedkope tarieven omdat ik mijn studio aan huis heb. Ik heb ontslag genomen bij mijn werkgever en ineens ging het echt gebeuren!. Goh wat was ik bang dat alle klanten ineens weg zouden blijven hahaha.

Concept van de salon

Nu na 3 jaar werk ik fulltime en heb ik een succesvolle massage & beauty studio met 3 mensen in dienst. Mijn concept? Een kleinschalige studio met een sfeervolle ruimte, geen klinische bedoeling. Omdat we erg goedkoop zijn komen er veel echtparen, moeders en dochters en vrienden bij ons. Onze studio bestaat hoofdzakelijk uit wellness massages. Deze zijn zeer gevarieerd: van 4 handen massage tot chocolade massage. Nieuw is onze Lomi Lomi massage met een heerlijke kokosgeur.  Mensen zijn gestrest, hebben klachten, kunnen niet slapen etc. Mensen merken dat massage écht werkt. Door de sfeer van wierook en Enya als achtergrond muziek voelen ze zich als een engeltje in de hemel! Voor €20,50 kun je een 30 min massage krijgen inclusief scrub, warm kompres en hydraterende crème. En volgend jaar komt de mini hammam! 

Activiteiten

We bedenken allerlei leuke dingen voor in onze salon. Zo hebben we op 13 november een chocolade arrangement bedacht met warme choco als welkomstdrank, een chocobehandeling en mensen kunnen nagenieten van de chocofontein. We geven "Sweet Sixteen" workshops aan jonge meiden met een welkomstdrankje erbij en een goodiebag. De Ladies Night is ook een topper, 4 dames die samen bij ons een leuk avondje beleven. En nét nieuw is de Skin Care For Men! deze bestaat o.a verwijderen of bijwerken van neus/oor en wenkbrauwhaar, hoofdmassage en een huidreiniging speciaal afgestemd op de mannenhuid. Touw epileren en de Eye Extensions zijn op dit moment echt hot.

Het voordeel van mijn concept is, dat ik alle doelgroepen kan krijgen, jong oud, heer of dames!  We zijn 7 dagen in de week open tot 21:00 en veel mensen maken gebruik van de avond openstelling.  Heel wat anders dan standaard schoonheidspecialiste en dus dáárom heel leuk om te werken! Alles wat ik bedenk is uniek en komt nergens voor in Enschede. En dat prikkelt klanten. Nu komen de klanten van mond op mond reclame en heb ik zeker 2 jaar niet meer geadverteerd!!!! Dat is toch een goed teken??Ik ben hartstikke trots op mezelf en mijn man! Mijn man doet de administratie e.d en zonder zijn steun zou mijn droom nooit werkelijkheid worden!."..

Rima LieversMassage&Beauty Studio Rima

Wil jij net zo als Rima je verhaal vertellen? Niet alleen onze redactie, maar vooral ook onze lezers vinden het erg leuk om te lezen hoe jij ooit gestart bent. Mail je verhaal naar info@schoonheidsspecialistennieuws.nl, wij zijn er erg blij mee!

Gerelateerde berichten