Schoonheid komt met de jaren, zegt men. Maar als je het vrouwen zelf vraagt komt er een weergaloze top 3 aan ergernissen uit. Een doffe, verslapte huid (35,9%), rimpels (34,2%) en vetrollen (33,5%) staan aan kop als het gaat om de mindere kanten van het ouder worden. Verderop in de lijst vinden we hangborsten met 23%.

Rimpels en een doffe, verslapte huid behoren tot de grootste ergernissen van vrouwen als het gaat om ouder worden. Als oorzaak wordt aangewezen: leeftijd (1 op de 3 vrouwen), zon (1 op de 4) , genen (1 op de 5) en roken (bijna 1 op de 6).

Men gaat rimpels en verslapte huid letterlijk te lijf met allerlei soorten cremes (69,9%). Daarnaast wordt er veel water gedronken (59,5%) en gezond gegeten (53,5%) om rimpels tegen te gaan. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van RoC naar rimpels, uitgevoerd door DataBay onder 500 vrouwen in de leeftijd van 35 tot en met 65 jaar.

Smeren

Cremes zijn een erg populair middel voor rimpelbestrijding. Er wordt met name veel dagcreme gebruikt (4 op de 5 vrouwen), nachtcreme wordt door meer dan de helft gebruikt en anti-rimpel creme en oogcreme beiden door bijna 1 op de 4 vrouwen. 1 op de 7 vrouwen doet niets tegen rimpels en heeft er ook geen boodschap aan

Neus-lippen plooi het allerlelijkst

Ook al lachen we vaak naar het vogeltje, kraaienpootjes worden niet gezien als de lelijkste rimpels (3,9 %). Dit zijn met stip de diepe lijnen in de mondplooi (neus-lippen plooi), vindt bijna de helft van de vrouwen. Verder vindt 23,4% rimpels over wangen het meest storend en beschouwt 1 op de 10 vrouwen  voorhoofd- en fronsrimpels als lelijkste rimpels.

Gerelateerde berichten