Ook in jouw salon kun je deze maand extra aandacht geven aan vrouwen die getroffen zijn door borstkanker. Want door de chemo zijn vaak hun nagels aangetast. Met een nieuwe set gelnagels maak je hun weer mooi en blij. 1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker en het is zelfs doodsoorzaak nummer 1 voor vrouwen tussen de 35 en 55 jaar. Daarom is er in de maand oktober extra aandacht voor deze ziekte door Pink Ribbon. 

Gelnagels zijn over het algemeen al belangrijk voor vrouwen, maar voor vrouwen die getroffen worden door borstkanker is het helemaal fijn om te weten dat dat stukje van je lichaam in ieder geval zo mooi kan zijn als jij zelf wilt op je eigen vertrouwde manier.

Iedere 3 à 4 weken je nagels weer mooi laten maken(even tijd voor jezelf), ondertussen “gezellig” kletsen over leuke maar uiteraard ook over je minder leuke momenten waar je leven nu zo vol mee zit, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee, alhoewel het nu zomaar kan zijn dat je voorheen een echte koffieleut was en nu ineens gruwelt van alles wat ook maar enigszins met koffie te maken heeft. Om nog maar te zwijgen over je vermoeidheid maar dat ter zijde.

Het is best fijn om nieuwe mensen te leren kennen maar als je getroffen wordt door borstkanker is het vaak zo dat je leven op z’n kop komt te staan en al die nieuwe mensen grotendeels in het ziekenhuis rondlopen. Je nagelstyliste is op dat moment in je leven vaak een vertrouwd persoon maar toch op afstand zodat je ‘t ook eens op een andere manier over jou en je lichamelijke ellende, angsten en ziekenhuisbezoeken kunt hebben. Daarbij kan je soms heerlijk lachen of even lekker een huilbui krijgen, alles is mogelijk.

Vaak zie je dat na een chemobehandeling de natuurlijke nagels slechter worden van kwaliteit, je haren vallen uit en doordat je hele lichaam een oplawaai krijgt doen de nagels “vrolijk” mee. Dit slechter worden van de nagels is vaak pas na enige maanden zichtbaar, doordat de nagels versterkt/gesteund worden door de gel wordt dit probleem grotendeels ondervangen. Als je al langer gelnagels had zal je hooguit kennismaken met een voor jou nieuw fenomeen: een nagel breken. Het is in dit geval voor de nagelstyliste zeker belangrijk om met de juiste flexibele gel te werken zodat er minder kans bestaat een door de chemo verzwakte nagel te breken.

De taak van de nagelstyliste om goed om te gaan met de klant en haar nagels wordt nu verdrievoudigd: ten eerste moeten de nagels zoals gebruikelijk goed aangebracht worden; de klant mag tijdens de behandeling geen wondjes oplopen en desinfectie staat nu nog hoger in ‘t vaandel. Daarnaast is het ook zaak dat de klant tussen de behandelingen door zelf haar nagels goed in de gaten houdt en onmiddellijk contact opneemt met de nagelstyliste bij ongewone veranderingen. Als dit alles goed in acht genomen wordt dan zijn gelnagels tijdens en na chemo en bestralingen vaak een uitkomst om je nog steeds even vrouwelijk en fijn te voelen als voor de constatering borstkanker. Kortom op je nagels kan je nog steeds vertrouwen.

Ook is het fijn om te weten dat zeker in de zomerperiode voor jou mooie teennagels ook tot de mogelijkheden behoren. Vaak vind er verkleuring of in het ergste geval loslating van de teennagel(s) plaats ook alweer door die “fijne “ chemo. Dit alles is op te vangen door de teennagels te laten verzorgen door de nagelstyliste. De nagelstyliste kan de teennagels voorzien van een mooie kleurgel (blijft zeker 6 weken zitten) of zelfs versieren d.m.v. nail art. Waar nodig kunnen de verkleurde/losgelaten teennagels zelfs worden opgebouwd of hersteld. Dit kan zeker ook voor minder pijnlijke teennagels zorgen.

Dit artikel is geschreven door Miranda Boekee. Ze is nagelstyliste en gespecialiseerd in gelnagels.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten