“Mijn ouders zijn in Turkije geboren en in de Turkse cultuur krijgt uiterlijke verzorging van oudsher veel aandacht. Zoals waxen en threading. Misschien dat ik daarom alles wat met beauty te maken heeft altijd fascinerend heb gevonden. Hoewel ik op aandringen van mijn ouders ben gaan studeren, kwam ik uiteindelijk toch in het beautyvak terecht. Dat was onvermijdelijk!

Tien jaar geleden zijn mijn zus Fati en ik, vanuit het niets en zo uit de schoolbanken, met onze eigen beautysalon begonnen. Middenin de crisis. We bestaan dit jaar tien jaar.

Meedoen aan de Beauty Award was voor mij dan ook absoluut niet het najagen van een droom, maar juist het laten zien van mijn dagelijkse realiteit. Werken aan huidverbetering, mijn cliënten blij maken met mooie behandelingen en nieuwe ontdekkingen in mijn vakgebied opdoen is voor mij niet alleen werk, maar een passie. Bezig zijn met het uiterlijk van iemand anders is verantwoordelijk werk en ontzettend leuk en dankbaar om te doen! Dit vak, een echte ambacht, verrijkt mijn leven.

Door mee te doen aan de Beauty Award laat ik zien dat ik een ambassadeur ben voor ons vak. Ik vind dat we het allerleukste werk hebben en dat wil ik graag uitdragen. Ook streef ik er naar mijn collega vakspecialistes te inspireren en daarvoor biedt de Beauty Award een prachtig professioneel podium.

Huidverzorging zou wat mij betreft voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Huidverbetering hangt voor mij nauw samen met voeding, beweging en lifestyle. Dat is in een notendop mijn visie op het vak schoonheidsverzorging. Ik zie huidverzorging als tanden poetsen en haren wassen. Als iets wat er bij hoort, een way of life. Ik maak heel bewust een verbinding tussen traditionele behandelingen met vertrouwde producten enerzijds en de nieuwste methodes en laatste ontwikkelingen anderzijds. Deze manier van werken is voor mij vanzelfsprekend, wat ik zie beauty als een combinatie van innerlijk en uiterlijk. Op een natuurlijke manier jong blijven, zonder prikken en snijden.

Bij de verzorging van innerlijk en uiterlijk hoort voor mij ook mijn eigen ontwikkeling. Aanleiding om voor de tweede keer mee te doen aan de prestigieuze Beauty Award-verkiezing. In 2016 werden we ‘beste salon groot’ en dit jaar heb ik op persoonlijk titel gewonnen. De weg ernaar toe was een prachtige manier om bewust bezig te blijven met dit mooie vak. Als beautyspecialiste en als ondernemer. En ook dat is heel erg Beauty Junkies. In 2016 werd onze concept beloond en dit jaar is onze vaktechnische kant beloond met de Beauty Award. Ik vind dat wij een mooi ambacht hebben en veel kunnen betekenen in huidverzorging van iemand. De tweede award is een enorme waardering wat we iedere dag met passie en liefde doen.”

Sevda Acar schrijft om de maand een column op Beautyspot.nl en het vakmagazine De Beauty Professional. 

Gerelateerde berichten